Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Bruntálska

ÚO Bruntál - okradený včelař, poškozený pilíř nízkého napětí a jiné 

Policisté se zaměřili na záškoláctví a podávání alkoholu mládeži
V průběhu úterý 5.4.2011 krnovští policisté spolu s městskými strážníky provedli preventivně bezpečnostní akci, která byla zaměřena na záškoláctví a podávání alkoholických nápojů mladistvým. Zkontrolovali přes deset restaurací, heren a také supermarkety. Při kontrolách nebyly zjištěny žádné osoby mladší 18ti let, které by se v době vyučování pohybovaly mimo školní zařízení. Také podávání alkoholu mládeži policisté v průběhu akce nezaznamenali. 
 
Poškodil pilíř nízkého napětí a odcizil vodiče
V Rýmařově na ulici Opavská v době od 31.5.2010 do 5.4.2011 na stavebních parcelách dosud neznámý pachatel poškodil pilíř nízkého napětí a odcizil 28 hliníkových kabelových vodičů, měděné svorkovnice a hliníkové svorky. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 15 tisíc Kč.
 
Přisvojil si peníze zaměstnavatele
Z přečinu zpronevěry byl v těchto dnech policejním komisařem SKPV obviněn 58letý muž z Bruntálu. Ten se svého protiprávního jednání měl dopustit tím, že v Malé Morávce - Karlově od listopadu 2009 do května 2010 byl zaměstnán jako vedoucí jednoho ze ski areál a měl si přisvojit z pokladny finanční hotovost ve výši 35 tisíc Kč. Peníze použil pro svou potřebu.
 
Cizinec v Heřmanovicích kradl naftu
Albrechtičtí policisté ve spolupráci s kolegy ze Zlatých Hor zjistili, kdo odcizil naftu v Heřmanovicích. 22letému cizinci v úterý 5.4.2011 sdělili podezření z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit ve dvou případech v době od 18. až 19.3.2011 tím, že v areálech dvou zemědělských firem se dostal do nádrží zaparkovaných traktorů a odcizil zde celkem 220 litrů nafty. Odcizenou pohonnou hmotu prodal v Polsku a peníze použil pro potřeby své rodiny, protože je v tíživé finanční situaci.
 
Odcizená radlice
Od 1.3. do 4.4.2011ve Starém Městě odcizil dosud neznámý pachatel z areálu bývalých statků železnou radlici o váze 2 tuny. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
 
 Včelař přišel o osm včelstev
Odcizení silných vyzimovaných včelstev nahlásil majitel rýmařovským policistům ve středu 6.4.2011. Dosud neznámý pachatel osm včelstev odcizil v době od 3. do 6.4.2011 a to i s dřevěnými úly z louky v obci Jiříkov - Kněžpole. Způsobená škoda činí 48 tisíc Kč.
  
Z odemčeného trezoru zmizelo 78 tisíc Kč
Během několika minut zmizelo z odemčeného trezoru z kanceláře firmy v Břidličné 78 tisíc Kč. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl včera 6.4.2011 do uzamčené buňky a v jedné z místností našel odemčený trezor, ze kterého pak vzal finanční hotovost. Celková škoda činí skoro 80 tisíc Kč. Šetří OOP Rýmařov. 
 
Felicie už u domu nestojí
Přes noc z 5. na 6.4.2011 odcizil dosud neznámý pachatel z oploceného pozemku rodinného domu Na Nábřeží v Bruntále zaparkované vozidlo Felicie bílé barvy s hnědými nárazníky. Oznamovatel v něm nechal klíče, čehož pachatel využil a s autem odjel. Ve felicii měl majitel také batoh s osobními věcmi, peněženkou, doklady a platební kartou. Způsobená škoda činí 22 tisíc Kč.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
7.4.2011

vytisknout  e-mailem