Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Bruntálska

ÚO Bruntál - vloupal se do bufetu, za volantem krátce usnuli, bývalá družka mu odcizila peníze 

Vloupal se do bufetu
Ve Městě Albrechticích v době od 13. do 14.5.2012 na fotbalovém hřišti vnikl pachatel do bufetu. Odcizil různý alkohol, párky, mouku, kávu a nanuky. Celková škoda činí přes 1 tisíc Kč. Šetří OOP M.Albrechtice.
 
Za volantem krátce usnuli
Dvě nehody ze tří, které šetřili včera dopravní policisté, byly z důvodu krátkého usnutí za volantem.
Mezi obcemi Světlá Hora a Andělská Hora v 08,45 hodin jel 36letý řidič s nákladním vozidlem Citroen. Při průjezdu levotočivé zatáčky vlivem únavy krátce usnul a vyjel za pravý okraj vozovky. Narazil do směrového sloupku a pak ještě do stromu. S nákladním automobilem zůstal stát mimo silnici. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 150 tisíc na vozidle, 3 tisíce na nákladu a 500 Kč na dopravním značení. 
Ve 13,40 hodin mezi Miloticemi nad Opavou a Bruntálem usnul při jízdě 28letý řidič vozidla Felicia. Přejel s autem do protisměru, kde následně sjel za okraj komunikace, kde narazil do směrového sloupku a stromu. Při nehodě se lehce zranil. Způsobená škoda činí přes 20 tisíc Kč.
Požití alkoholu bylo na místě v obou případech vyloučeno dechovou zkouškou.
 
Pod vlivem omamných látek vniká do zahrádky rodičů
Vrbenští policisté sdělili ve středu 16.5.2012 podezření z přečinů výtržnictví a porušování domovní svobody 28letému místnímu muži. Ten měl ve třech případech v průběhu první poloviny května ve Vrbně pod Pradědem v zahrádkářské kolonii nepozorovaně a přes výslovný zákaz rodičů vstoupit na jejich zahradu a do chatky. Zde měl po nějakou dobu setrvat, čichat toluen a nadávat před ostatními zahrádkáři rodičům. Na výzvy otce k opuštění nereagoval. V jednom případě jsme muže museli zajistit a na doporučení lékaře jsme ho převezli do psychiatrické léčebny, kde byl několik dní hospitalizován.
 
 Bývalá družka mu na návštěvě odcizila 60 tisíc
Z přečinu krádeže sdělil policejní komisař podezření 56leté ženě. Je jí kladeno za vinu, že v době od 20. do 27.9.2011 v Leskovci nad Moravicí měla při návštěvě bývalého druha využít jeho nepozornosti a ze šuplíku nočního stolku mu odcizit finanční hotovost 60 tisíc Kč.
                                                                                                               
komisař por. Bc. Tušková P.
17.5.2012
pisbr♦mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem