Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Bruntálska-4.11.2010

Bruntál-Objasnění vloupání, neuzamkl si vozidlo a přišel o věci, kličkující cyklista s 1,86 promile alkoholu a další  

 
Snažil se nastartovat
V Krnově v průběhu doby od 2.11.2010 do 4.11.2010 na parkovišti ulice Opavské dosud neznámý pachatel vytrhl u zaparkovaného terénního vozidla Nissan Patrol plastové madlo kliky dveří u spolujezdce. Následně se mu podařilo tyto dveře otevřít a vniknout do vozidla. Zde prohledal vnitřní prostor a v zásuvce přístrojové desky nalezl svazek dvou klíčů od již ekologicky zlikvidovaného vozidla VW. Nalezenými klíči se snažil o nastartování vozidla Nissan, ale bez úspěchu. Proto si z vozidla alespoň odnesl odnímatelný čelní panel autorádia s přehrávačem a místo opustil. Majiteli způsobil celkovou škodu poškozením vozidla okolo
2 000 Kč a odcizením věcí škodu ve výši 500 Kč.  
 
Neuzamkl si vozidlo a přišel o věci 
Dne 27.10.2010 okolo 08,30 hodin v Bruntále u sportovního areálu na ulici Jesenická využil neznámý pachatel krátké nepřítomnosti majitele vozidla VW a z přední sedačky jeho neuzamčeného vozidla odcizil koženou příruční kabelku, která obsahovala finanční hotovost okolo 8 tisíc Kč, platební karty, osobní písemnosti a doklady, různé klíče včetně klíče k vozidlu a osobní věci ( brýle, flash- kartu a další). 
Prvotně byl případ šetřen pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku. Na základě upřesnění výše škody a výslechu poškozeného byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Krádež a přečinu Neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku. 
 
I přes zákaz řídil vozidlo 
Dne 3.11.2010 okolo 21,15 hodin řídil 19letý mladík osobní motorové vozidlo Renault a projížděl silnicí ulice Osvobození v Městě Albrechticích. Zde byl kontrolován hlídkou OOP Město Albrechtice. Následně policisté zjistili skutečnost, že řidiči byla na základě rozhodnutí Městského úřadu Krnov v březnu 2010 uložena sankce zákazu činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel a to na dobu 20 měsíců. U řidiče byla provedena dechová zkouška, která vykázala hodnotu 0,25 promile alkoholu v dechu.
Dne 4.11.2010 bylo mladíkovi sděleno podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Narazil do domu
Dne 4. 11. 2010 v 07,00 hodin v Rýmařově na místní komunikaci ulice Národní došlo k dopravní nehodě. Neznámý řidič jedoucí pravděpodobně nákladním vozidlem narazil přední částí vozidla do rohu domu, který je přilehlý k pravému okraji komunikace. Řidič z místa nehody ujel a věc neoznámil. Majiteli rodinného domu vznikla následkem nehody škoda ve výši okolo 30 tisíc Kč. Věc je nadále v šetření.
 
 
Cyklista kličkoval po silnici 
Dne 3.11.2010 ve 22,55 hodin v Bruntále na ulici Jiráskova jel 42letý muž na jízdním kole, které nebylo osvětlené. Cyklista při jízdě přejížděl z pravého do levého jízdního pruhu a kličkoval. Byl zastaven hlídkou OOP Bruntál a u muže byla provedena dechová zkouška, která vykázala hodnotu 1,86 promile alkoholu v dechu. Řidič se sám přiznal, že před jízdou požil alkohol.
Další jízda na jízdním kole mu byla zakázána.
 
 
Rušila noční klid
Na základě oznámení vyjela policejní hlídka dne 4.11.2010 v 00,05 hodin v Bruntále na ulici Pionýrskou. Zde se silně podnapilá 50letá žena opakovaně dopouštěla schválností a rušení nočního klidu. Pěstmi tloukla do oken jednoho z přízemních bytů. Na výzvy policistů žena nereagovala.  Na základě důvodného podezření, že ve svém jednání bude pokračovat, byla zajištěna a převezena na OOP Bruntál. U ženy byla provedena dechová zkouška s výsledkem 1,63 promile alkoholu v dechu. Z důvodů podnapilosti byla převezena na PASZ Opava.
Žena se svým jednáním dopustila přestupku proti občanskému soužití a hrozí jí sankce až do výše 3 000 Kč.
 
 
Objasnění případu vloupání do prodejny
Bruntálští kriminalisté ve spolupráci s rýmařovskými policisty úspěšně objasnili případ vloupání, který se stal na počátku září letošního roku. Na základě intenzivního pátrání a šetření byl zjištěn možný pachatel činu.
Dne 4.11.2010 policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 23letému mladíkovi z Brandýse nad Labem. Mladík je podezřelí, že měl v době od 7.9.2010 do 8.9.2010 po rozbití výlohy na nám. Míru v obci Rýžoviště vniknout do vnitřního prostoru prodejny.
Zde odcizil sedm kartonů cigaret různých značek, z chladícího boxu vzal celý šunkový salám, celé balení tvrdého sýru a jedno balení klobás. Dále ze stolu odcizil finanční hotovost ve výši okolo 21 tisíc Kč, včetně odloženého mobilního telefonu. Poškozením výlohy vznikla majiteli škoda ve výši 3 tisíc Kč. Celková škoda na odcizeném zboží a telefonu se pohybovala okolo 7 tisíc Kč..
 
 
 
Potřeboval zimní pneumatiky, tak si je opatřil
Krnovští policisté šetří případ krádeže a porušování domovní svobody.
V době od 1.11.2010 do 3.11.2010 neznámý pachatel bez užití násilí překonal vchodové dveře panelového domu v Krnově na SPC, které jsou z vnější strany opatřeny dveřním kováním s madlem ( tzv. koulí). Pachatel vstoupil do domu a volně prošel až do suterénu. U jedné ze sklepních kójí poškodil uzamčený visací zámek na dveřích. Odtud si následně odnesl 4 kusy litých kol o rozměru 16, na kterých již byly nasazeny zimní pneumatiky. Majiteli tak vznikla škoda ve výši 40 tisíc Kč.
 
 
Narazil do stromu
Dne 3.11.2010 okolo 12,20 hodin projížděl s vozidlem Seat mezi obcemi Milotice nad Opavou a Horní Benešov 64letý řidič z Karvinska. Při jízdě po přímém úseku komunikace se plně nevěnoval řízení a to z důvodu manipulace ovladačů topení vozidla. Následkem toho vyjel vlevo mimo komunikaci a přední částí vozidla narazil do stromu.
Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění samotného řidiče. Na vozidle Seat vznikla škoda ve výši okolo 90 tisíc Kč.
Za tento přestupek byla řidiči uložena pokuta v částce 500 Kč, kterou muž zaplatil na místě. 
 
 
 
 
 
        komisař por. Ing. Křištofová Ivana
 
 
 

vytisknout  e-mailem