Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Bruntálska

ÚO Bruntál - krádeže, zpronevěra a jiné .... 

Z prodejny odcizil 10 Kč
V pondělí 6.2.2012 ve večerních hodinách v Karlově Studánce prozatím neznámý pachatel vypáčil okenici prodejny s občerstvením. Rozbil okno a vnikl dovnitř. Vše prohledal a odcizil na pultu drobné mince v celkové hodnotě 10 Kč. Poškozením vznikla škoda ve výši 200 Kč. Šetří OOP Vrbno p. Prad..
 
Hodilo se nářadí, elektronika, ale i ruční kolový vozík
Albrechtičtí policisté šetří krádež nářadí a dalších věcí z garáže u domu ve Slezských Pavlovicích. Prozatím neznámý pachatel poškodil v době od 3. do 6.2.2012 zámek na vratech zahrady u jednoho z místních rodinných domů. Vešel na pozemek, kde vzal ruční kolový vozík. Pak se dostal do neuzamčené garáže. Prohledal ji a odcizil různé nářadí, elektroniku, kabely a propan-butanovou láhev. Způsobená škoda činí kolem 18 tisíc Kč.
 
Vloupání do vozidla
V areálu zemědělské firmy ve Václavově využil pachatel nepřítomnosti majitele a v průběhu pondělního dne násilně vnikl do zaparkovaného vozidla Ford. Rozbil okno a z příruční tašky, která byla na sedadle spolujezdce, odcizil peněženku. V ní měl majitel finanční hotovost 1 tisíc Kč, doklady a platební karty. Svým jednáním způsobil poškozenému škodu ve výši přes 3 tisíce.
 
Řídil v zákazu a boural – zahájení trestního stíhání
V těchto dnech policejní komisař SKPV zahájil trestní stíhání 55letého muže z přečinů ublížení na zdraví z nedbalosti a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Toho se měl dopustit tím, že dne 6.11.2011 v Lichnově řídil osobní vozidlo Škoda Octavia, ačkoli mu byl odňat rozhodnutím městského úřadu řidičský průkaz. Při jízdě z kopce a průjezdu pravotočivou zatáčkou nezvládl řízení, měl krátce usnout a vyjel s octavii mimo silnici. Zde narazil do zaparkovaného vozidla Rover. Následně pokračoval s octavií v jízdě a ještě narazil do zděného oplocení u rodinného domu, kterým projel. S automobilem se ještě převrátil na střechu a zůstal stát na zahradě. Při nehodě došlo ke zranění jeho 13letého spolujedoucího.
 
Krádež součástek z kolejnic
Krnovští policisté šetří krádež součástek z kolejnic, kde se škoda vyšplhala kolem 100 tisíc Kč. V těchto dnech zjistili jednoho z pachatelů, který měl odcizit část těchto věcí.
37letému muži sdělili v pondělí 6.2.2012 podezření z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že od 14.12.2011 do 11.1.2012 měl v Krnově v areálu železniční stanice, na volném prostranství, vzít 13 kluzných stoliček a abnormálních podkladnic a 18 rozponových podkladnic v hodnotě 22 tisíc Kč. Policisté část těchto odcizených věcí zajistili a vrátili majiteli.
Krádež součástek i nadále šetříme a zjišťujeme další možné pachatele.
 
Zpronevěra mobilního telefonu
Ve zkráceném přípravném řízení jsme sdělili 33letému muži podezření z přečinu zpronevěry. Toho se měl dopustit tím, že dne 14.12.2011 měl v restauraci v Bruntále popíjet alkoholické nápoje s 34letým mužem, který po odchodu z restaurace domů zanechal na stole mobilní telefon Nokia i s nabíječkou. Před místem svého bydliště skutečnost zjistil a volal na číslo svého mobilu. Hovor měl příjmout podezřelý, se kterým se měl domluvit, že přístroj vezme do úschovy a následující den mu ho vrátí. To se však nestalo, podezřelý se poškozenému vyhýbá, odmítá s ním komunikovat a mobil vrátit. Způsobená škoda činí 6 tisíc Kč.
                                                                      
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
7.2.2012

vytisknout  e-mailem