Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Bruntálska

ÚO Bruntál - nehody, krádeže, napadení.... 

Jel pod vlivem alkoholu a ujížděl před hlídkou
Ve 2,55 hodin dne 5.4.2012 ve Vrbně pod Pradědem policisté zastavovali při silniční kontrole vozidlo Octavie, kdy jeho řidič nerespektoval výzvu policistů k zastavení a jel dál. Začali jsme ho ihned pronásledovat, řidič se snažil ujet po ulicích Zlatohorská, Bezručova, nám. Sv. Michala a Střelniční, kde sám následně vozidlo zastavil. Zjistili jsme, že se jedná o 19letého mladíka z Bruntálu. Dechová zkouška u něj byla s pozitivním výsledkem, naměřili jsme mu nejprve hodnotu 0,88 a následně 0,86 promile. Mladík policistům sdělil, že včera odpoledne v Bruntále vypil 3 sklenice vína a pak přejel do Vrbna, kde v lesoparku požil neurčené množství slivovice. Zadrželi jsme mu řidičský průkaz a sepsali oznámení o přestupku, které jsme předali správnímu orgánu.
 
Z nákladního vozidla zmizela nafta
Ve Městě Albrechticích do areálu zemědělského podniku v době od 22.3. do 5.4.2012 vnikl prozatím neznámý pachatel. Přistoupil k odstavenému nákladnímu vozidlu Tatra, kde poškodil víčko nádrže a odcizil 180 litrů motorové nafty. Způsobená škoda činí přes 6 tisíc Kč.
 
Ze stěn domu odcizil měděné okapy
 V době od 8.3. do 5.4.2012 pachatel vnikl na oplocený pozemek domu v Bruntále na Zámeckém náměstí. Ze stěn odcizil 6 metrů měděných okapových svodů. Způsobená škoda činí 15 tisíc Kč.
 
Hádka skončila zlomenou lícní kostí
Podezření z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví sdělili 5.4.2012 albrechtičtí policisté podezření 27letému muži. Ten měl dne 24.2.2012 v Holčovicích – Jelení na místě veřejnosti přístupném, po předchozí hádce, úmyslně fyzicky napadnout o tři roky staršího muže. Měl ho udeřit pěstí a zlomit mu lícní kost.
 
Neodhadli odstup a bourali
Dvě dopravní nehody, které se obě staly v Krnově, šetřili dopravní policisté včera na parkovišti u obchodního domu na ulici Opavská.
Ve 13,50 hodin jel 55letý řidič s nákladní soupravou s návěsem a při jízdě neodhadl boční vzdálenost od okraje a pravým rohem kabiny zachytil o roh stánku na prodej zmrzliny. Ten se posunul, narazil a zdeformoval zábradlí u nákupních vozíků. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 25 na vozidle, 20 tisíc na stánku a tisíc korun na zábradlí.
Ve 12,20 hodin 74letá žena couvala s vozidlem Fabia na parkovišti u obchodního domu a neodhadla odstup od zaparkované octavie. Narazila levým zadním rohem fabie do pravého předního rohu octavie. Z místa nehody ujela. Na základě svědeckých výpovědí jsme ženu do hodiny zjistili. Požití alkoholu vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí na octavii 10 tisíc, na fabii 5 tisíc Kč.
                                                                                                          
komisař por. Bc. Tušková P.
6.4.2012
 
                                  

vytisknout  e-mailem