Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Bruntálska

ÚO Bruntál - pachatele zadrželi policisté přímo na místě činu i s přichystaným lupem... 

Odcizený kontejner za 40 tisíc
kontejner celý.JPG
Bruntálští policisté pátrají po pachateli či pachatelích, kteří odcizili v době od 3. do 6.6.2011 v Bruntále na ulici Pionýrská velkoobjemový kontejner zelené barvy v hodnotě 40 tisíc Kč.
kontejner.JPG
Ten přistavili pracovníci poškozené firmy za účelem, že do něj při úpravách travnatých ploch ukládali posekanou trávu. V době odcizení byl z části naplněn. Policisté šetřením zjistili, že v sobotu 4.6.2011 v ranních hodinách na místo přijelo dva muži se žlutým nákladním vozidlem, zřejmě Avie s hákem, kteří kontejner naložili a odvezli.
V souvislosti s tímto případem žádáme občany, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k nalezení kontejneru či k vypátrání zmiňovaného vozidla, aby kontaktovali policisty z OOP Bruntál přímo na služebně a nebo na tel. čísle 974 731 651 nebo 974 731 655.
 
 
 
 
Byl přistižen na půdě rekonstruovaného zámku
V pondělí 19.7.2011 ve večerních hodinách přistihli zaměstnanci obce v půdních prostorách zámku v Jindřichově, který je v rekonstrukci, muže. Přivolaní policisté mladíka ve věku 20 let dobře znali, protože má za sebou bohatou trestní minulost a na místě ho zadrželi. Včera 20.7.2011 mu sdělili podezření z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že v podvečerních hodinách 19.7.2011 překonal oplocení zámeckého parku a vylezl na přístřešek. Násilně otevřel okno v budově zámku a vnikl dovnitř. Zde odcizil pět klíčů od různých dveří v objektu. Při tomto jednání byl vyrušen a přistižen pracovníky obce. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 236 Kč.
 
Vloupal se do sportovní haly
Vloupání do sportovní haly v Bruntále na ulici Zeyerova šetří místní policisté. Dosud neznámý pachatel v době od 19. do 20.7.2011 vnikl do objektu haly. Zde poškodil několik dveře do různých místnosti (bufetu, šaten, časomíry, archivu). Objekt prohledal, ale nic neodcizil. Na poškozeném zařízení vznikla škoda přes 3 tisíce Kč.
 
S vozidlem se převrátila a narazila do stromu
Mezi obcemi Milotice nad Opavou a Horním Benešovem v 15,30 hodin dne 20.7.2011 jela 20letá žena s vozidlem Octavia. V levotočivé zatáčce nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a na mokré silnici dostala smyk. Ten nezvládla a vyjela do příkopu. Zde se převrátila s autem přes střechu a bokem narazila do stromu. Při nehodě řidička utrpěla lehké zranění. Způsobená škoda činí 50 tisíc Kč.
 
 
Policisté zadrželi přímo na místě muže, který se vloupal do novinového stánku
Včera 20.7.2011 hodinu po půlnoci zadrželi bruntálští policisté přímo na místě 24letého pachatele i s připraveným lupem. Podezřelý měl násilně vniknout do novinového stánku na ulici Nádražní v Bruntále. Poškodit zámek na mříži, rozbit okno a vniknout dovnitř. Zde vyvrátil regál s vystaveným zbožím, rozbil několik láhví s alkoholem. Pak si do přinesené tašky naskládal různé cigarety v hodnotě 3 761 Kč, které chtěl odcizit. Při tomto jednání byl přistižen policisty, kteří ho zadrželi a umístili do policejní cely. Ještě ten den mu sdělili podezření z přečinu krádeže. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši přes 7 tisíc Kč.
 
Kradli v odpadovém centru
Rýmařovští policisté šetřením zjistili pachatele, kteří zcizovali odevzdané elektronické zboží z recyklačního dvora. Čtveřici mužů ve věku od 19 do 35 let ve středu 20.7.2011 obvinil policejní komisař SKPV z přečinu krádeže. Toho se měli dopustit tím, že v době od 11. do 18.7.2011 vnikl ve dvou případech nejmladší pachatel sám a v dalších dvou společně s ostatními do recyklačního dvora a skladu odebraného elektro zařízení. Odcizili PC monitory, telefonické přístroje na pevnou linku, jednokřídlé okno, , troubu, anténu a jiné věci. Svým jednáním způsobili škodu přes 1 tisíc Kč. Odcizené elektronické věci, které byly určeny k likvidaci, odvezli do svých obydlí a používali pro svou potřebu.
 
Upozornění pro občany - dopravní omezení na ulici Partyzánské v Bruntále
         Od pondělí 25.7. zřejmě do konce listopadu 2011 budou probíhat ve třech etapách opravy rozvodných sítí na ulici Partyzánská v Bruntále a to v prostorách před budovou Okresního soudu Bruntál, Územního odboru PČR Bruntál a dopravního inspektorátu, při níž dojde v uvedené době k úplné uzavírce této komunikace.
Při těchto uzavírkách bude povolen do těchto míst vjezd pouze služebním vozidlům IZS a vozidlům na povolení MěÚ Bruntál.
            Po dobu dopravního omezení budou zrušena všechna placená městská parkoviště v této lokalitě a také parkoviště před budovou ÚO PČR a Pozemkového fondu ČR Bruntál, a proto upozorňujeme občany, kteří budou potřebovat navštívit tyto subjekty, že nebude možno parkovat před budovou ÚO PČR a ani na uvedených parkovištích. Doporučujeme tedy odstavit vozidla např. na parkovišti u divadla či na parkovišti u bývalé tržnici na ulici Soukenická.
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková P.

pisbr♦mvcr.cz

21.7.2011

vytisknout  e-mailem