Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Bruntálska

ÚO Bruntál - nehody na namrzlých silnicích, vloupání do chatek a jiné... 

 
Jízda na namrzlých silnicích dělá některým řidičkám problémy
Dvě nehody jsme šetřili v průběhu pondělního dne 16.1.2012 v okrese Bruntál. Důvody nehod bylo nepřizpůsobení jízdy stavu a povaze vozovek. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Škoda se vyšplhala kolem 200 tisíc Kč.
            Hodinu po půlnoci dne 16.1.2012 v obci Lomnice –Tylov jela 49letá cizinka s vozidlem Volkswagen Golf. Na zledovatělém a sněhem pokrytém povrchu silnice v levotočivé zatáčce nezvládla řízení a dostala smyk. Vyjela za pravý okraj silnice, kde narazila do zábradlí betonového mostku a spadla do potoka. Způsobená škoda činí přes 150 tisíc Kč.
            V 08,45 hodin v Krnově na ulici Revoluční došlo na nadjezdu nad železniční tratí k nehodě osobního vozidla Peugeot. 47letá řidička v levotočivé zatáčce nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze vozovky a na namrzlé silnici dostala smyk. Ten nezvládla a vyjela za pravý okraj vozovky, kde se střetla s kovovým zábradlím. Následně se ještě přetočila přes střechu ze svahu nadjezdu. Škoda činí 25 tisíc Kč.
U obou nehod nedošlo k žádnému zranění. Dechové zkoušky u řidiček byly s negativním výsledkem.
 
Vloupal se do restaurace, nic tam však neodcizil
V době od 15. do 16.1.2012 v Bruntále na ulici Dukelská pachatel vylezl k dřevěnému rámu okna na objektu restaurace. Zajištěný rám okna vypáčil a vnikl dovnitř. Restauraci prohledal, ale nic neodcizil. Svým jednáním však způsobil majiteli škodu poškozením a to ve výši 1500 Kč.
 
Do bytu vtrhl, aby napadl bývalou družku
Rýmařovští policisté sdělili v těchto dnech podezření z přečinu porušování domovní svobody 35letému místnímu muži. Ten se měl svého protiprávního jednání dopustit tím, že dne 26.12.2011 měl v Rýmařově na ulici tř. Hrdinů zazvonit a zabouchat na dveře bytu 38letého muže. Po otevření měl vtrhnout dovnitř a zatlačit poškozeného na konec chodby. Poté pak měl projít až do jednoho z pokojů, kde spala jeho bývalá družka. Ženu měl slovně i fyzicky napadnout a následně z bytu odejít. Ke zranění nedošlo.  
 
Série vloupání do zahradních chatek
Bruntálští policisté nyní šetří hned pět případů vloupání do zahradních chat či přilehlých kůlen v jedné z chatových osad v Bruntále na ulici T. Kronesové. Prozatím neznámý pachatel měl násilně vniknout v době od 15. do 16.1.2012 do tří chatek a tří přilehlých kůlen. Všechny prohledal a z jedné odcizil sekeru, nůžky na plot a šroubovák. U jedné z chat ještě poškodil stříšku u houpačky. Svým jednáním způsobil majitelům škodu ve výši kolem 6 tisíc Kč.
 
Z vozidla odcizil tašku s doklady
V pondělí 16.1.2012 v Bruntále na ulici Staroměstská pachatel rozbil okno na zaparkovaném vozidle Toyota. Vnikl dovnitř a ze zadní sedačky odcizil pracovní tašku, kde byly různé doklady, písemnosti a také peněženka s platební kartou. Způsobená škoda činí 4 750 Kč.
                                                                                                          
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem