Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Karvinska

Pozor na podomovní prodejce 

Oplocení bez branky
 
Ze školního hřiště jedné Základní školy v Orlové neznámý nenechavec odcizil kovovou vstupní bránu. Ke krádeži došlo v období od 1.10.2009 do 16.10.2009. Brána je rozměrů 120x260 centimetrů v provedení pozínk se žebérkovým pletivem. Jelikož branka je větších rozměrů, policie má za to, že všímaví občané by mohli pomoci při pátrání po ní a pachateli.Škodu majitel vyčíslil na částku 12500 korun.
 
Vloupání do Passatů
 
Karvinští policisté evidují hned dva případy vloupání s dosti velkou škodou pro majitele. V obou případech se jedná o osobní vozidlo VW Passat a vloupání bylo provedeno z úterý na středu. První událost byla oznámená v Orlové. Zde pachatel se do vozidla dostal přes zámek dveří, ze kterého odcizil autorádio s navigací nezjištěné značky v předběžné škodě 70000 korun. Druhý případ se stal v Havířově a pachatel se do vozidla dostal přes pravé přední sklo vozidla. Z auta odcizil autorádio s dotykovým displejem nezjištěné značky a mobilní telefon. Škoda byla vyčíslena na částku 62000 korun.
 
Firemní slunečník změnil majitele
 
Od začátku měsíce října do současné doby z volně přístupného areálu rekreačního střediska Sport v Těrlicko někdo odcizil reklamní slunečník s nápisem Radegast v ceně 15000 korun.
 
Bez placení z obchodů
 
Včerejšího dne v odpoledních hodinách zavítal nepoctivý zákazník do jedné elektro prodejny v Karvině Fryštátě. Vystavené zboží v regálu prodejny se zalíbilo natolik, že si bez placení odnesl barevnou televizi značky LG černé barvy v hodnotě 5020 korun. Při dopadení pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta .
 
Pozor na podomovní prodejce
 
Včerejšího dne v odpoledních hodinách dva neznámí pachatele si vyhlídli v Horní Suché ve finských domcích jednu seniorku r. 1931. Nejprve násilně vytlačili zámek vstupní branky do zahrady a bez pozvání vešli do kuchyňky domků. Pod záminkou koupě starožitnosti a nabídkou prodeje deky, kterou měl jeden z pachatelů v tašce, zabavil poškozenou, clonil seniorce ve výhledu do chodby k obývacímu pokoji.Zde již úřadoval druhý pachatel, který v sekretáři  obývacího pokoje odcizil na hotovosti částku 17000 korun.
Zde několik rad pro seniory:
                                                - nepřechovávejte v bytě větší množství peněz na hotovosti,         
                                                - nevěřte nabídkám výhodných koupí nebo rychlého zbohatnutí,
                                                - buďte ostražití, zamykejte svůj byt, pořiďte si panoramatické kukátko, bezpečnostní řetízek

 

 
nprap. Jaroslav Kus
 
 

vytisknout  e-mailem