Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Karvinska

Karvinsko - opilý mladík na silnici ohrožoval sebe i řidiče a další případy 

KARVINÁ, středa 7. 5. 2014
 

Opilý mladík běhal po hlavní komunikaci

Ve středu večer dvacetiletý mladík v podnapilém stavu vběhl na hlavní komunikaci v městské části Ráj na ulici Kosmonautů. Běžel proti jedoucímu osobnímu vozidlu. Řidič fordu musel před běžícím mladíkem zastavit, ale mladík nezastavil. Ten naopak v běhu pokračoval. Vyskočil na přední kapotu vozidla, dále na střechu a po zadní skleněné výplni vozidla uklouzl a spadl na silnici. Než byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici, lékaři ho ošetřili. Hodnota přítomnosti alkoholu v dechu byla 1,4 promile. Na vozidle způsobil škodu ve výši 3 000 Kč. Mladík bude řešen ve zkráceném přípravném řízení pro přečin výtržnictví. Podezření ze spáchání přečinu mu bylo již sděleno.

ORLOVÁ, čtvrtek 8. 5. 2014
 

V herně vykřikoval nadávky s rasistickým podtextem

Ve čtvrtek nad ránem, jednadvacetiletý mladík v jedné orlovské herně vulgárně nadával 42letému muži rómského původu. Během hlasitých rasistických urážek, mladík vykřikoval i „Sieg Heil“.  Po slovním útoku muže udeřil pěstí do obličeje. Napadenému muži lékaři v nemocnici ošetřili zlomeninu nosu. Opilý mladík byl zadržen a převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění policejní komisař proti mladíkovi zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu výtržnictví, ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinu hanobení národa, rasy nebo jiné etnické skupiny. Pachatel je ohrožen trestem odnětím svobody až na pět let.


 

ORLOVÁ, čtvrtek 8. 5. 2014

Zmrzlinář má škodu

V noci na čtvrtek, na orlovské třídě Masaryka, zatím neznámý poberta násilně vnikl do zmrzlinového stánku. Uvnitř odcizil pokladnu i s hotovostí. Krádeží majiteli způsobil škodu ve výši 13 000 Kč. Na poškozené venkovní roletě vznikla škoda ve výši 10 000 Kč.  Po oznámení byly zahájeny úkony trestního řízení přečinu krádež a poškození cizí věci.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem