Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Karvinska

Zapomnětlivost se nevyplácí  

Zapomnětlivost se nevyplácí
 
O tom může vyprávět jedna žena z Havířova, která dne 2.2.2010 kolem 18:00 hodin v Havířově Městě ve dvorové části na ulici Dlouhá třída zapomněla dámskou kabelku. Během hodinky a půl se kabelky zmocnil neznámý nepoctivec. Majitelka tak přišla o platební karty, osobní doklady a částku 10 000 korun na hotovosti.
 
Vozidlo na místě již nenašel
 
O obrovské smůle může hovořit majitel vozidla Škoda Super, který svého miláčka zaparkoval v Orlové Porubě na ulici Akátová dne 2.2.2010 kolem 20:30 hodin. Druhého dne ráno auto na místě již nenašel a škodu vyčíslil na částku 300 000 korun. Po vozidle policie okamžitě vyhlásila celostátní pátrání.
 
Vyhlídnutou oběť oloupil a ještě ji vyhrožoval
 
Karvinští policisté šetření zvlášť závažný zločin loupeže a přečin vydírání , kterého se dopustil jeden dvacetiletý mladík z Karvinska. Loupežník si vyhlédl oběť a u jednoho baru v Karviné pod pohrůžkou zmlácení a pobodání se domáhal o vydání jeho věci. Z obavy o své zdraví poškozeny vydal pachateli své osobní doklady a mobilní telefon. Lup nebyl pro pachatele asi tak atraktivní a tak stejně starému vrstevníkovi sdělil, že mu věci vrátí druhého dne na stejném místě, ale požaduje za to částku 5 000 korun. Pokud tak neučiní mladíka si najde, pobije jej a pobodá. K události došlo dne 2.2.2010 kolem 18:30 hodin. Poškozenému vznikla škoda ve výši 400 korun, ke zranění osob nedošlo. Pachateli za tento čin hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
 
Dluží na výživném
 
Pěknou sumičku dluží na výživném jeden otec z Českého Těšína. Okresním soudem mu bylo stanoveno přispívat na své nezletilé dítě částkou 1 500 korun měsíčně.  Od roku 2003 do současné doby , vyjma páru měsíců v roce 2006 a 2007, tak dluží na výživném bezmála
111 000 korun.
 
nprap. Jaroslav Kus

vytisknout  e-mailem