Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zprávy z Loun

LOUNY – Nenastoupil k výkonu trestu; Jízda i přes zákaz řízení; Vloupání do chat. 

Nerespektoval výzvu a policie ho dohnala

LOUNY - Třiačtyřicetiletý muž nenastoupil k výkonu trestu odnětí svobody, který měl vykonávat ve věznici v Litoměřicích. O tom, že se má dostavit, věděl moc dobře, jelikož mu byla doručena výzva už měsíc dopředu. Policisté obvodního oddělení Louny výtečníka však dohledali a předali ho do míst, kam patří. V těchto dnech již je opozdilec srozuměn s tím, že je proti němu zahájeno trestní stíhání ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což může dostat další trest odnětí svobody až na tři roky.

Přes zákaz

LOUNY – Čtvrtého června se cesta k obchodnímu domu v Lounech nevyplatila muži ve věku 46 let, kam se vydal z nedaleké obce. Výtečníka zastavila cestou policejní hlídka místního obvodního oddělení a zjistila, že muž má dva platné zákazy řízení motorových vozidel. Policisté mu včera sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za takový čin by mohl jít do vězení až na tři roky.

Když už nebylo co ukrást, udělal aspoň nepořádek

LOUNY - V noci ze středy na čtvrtek vnikl zloděj do prostoru zahrádkářské kolonie v ulici Jateční, kde si vyhlédl vhodné objekty, kterým se podíval tzv. na zoubek. Do tří rekreačních chat za použití násilí vlezl dovnitř a odcizil věci různého charakteru. Narušitel si tak od zahrádkářů nedovoleně odnesl například rybářské náčiní včetně rybářského lístku, televizor a lahve s alkoholem. V poslední chatě se mu zřejmě nic nelíbilo, tak v jejích útrobách udělal aspoň pěkný nepořádek. Způsobená škoda se vyšplhala téměř na 45 tisíc korun. Obvodní oddělení Louny provádí úkony k dopadení pachatele a věc šetří jako přečiny Krádež a Porušování domovní svobody.

Louny 9. června 2017

nprap. Mgr. Irena Pilařová

Oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem