Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z okresu Bruntál

ÚO Bruntál - vyhrožovali sebevraždou, kontrolní akce hony, objasnění krádeží a jiné.... 

Kontrolní akce na honech
V průběhu těchto měsíců se konají myslivecké hony a policisté vyráží na jejich kontrolu.
Policistky z oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál a pořádkoví policisté v souvislosti s probíhajícími hony provedli v okrese Bruntál v tomto období kontroly osmi honů na různých místech okresu. Tyto akce byly zaměřeny na dodržování povinností vyplývajících ze zákona o zbraních a střelivu ze strany členů mysliveckého sdružení. Policistky kontrolovaly zbrojní průkazy, lovecké lístky, zbraně, doklady ke zbrani, pojištění a dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů před a v průběhu honu. I přes skutečnost, že kontroly honů provádíme každoročně, tak jsme za poslední měsíc zjistili u jednoho myslivce požití alkoholu před honem. Tento přestupek jsme zadokumentovali a bude postoupen správnímu orgánu. Poslední kontrolní akce proběhla v sobotu 3.12.2011 v obcích Janovice u Rýmařova, Andělská Hora, Razová a Staré Heřmínovy. Bylo zkontrolováno celkem 78 střelců a byly zjištěny dva méně závažné přestupky, které se řešily domluvou. Tyto kontrolní akce budou probíhat i v následujících týdnech.
 
Přívěsný vozík před domem už nestojí
V Horním Benešově na ulici Nerudova odcizil pachatel v době od 4. do 5.12.2011 nezajištěný a před domem odstavený přívěsný vozík Agados. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
 
Aby odcizil 60 litrů nafty, tak poškodil tři zámky a přeřezal hadici od nádrže
Krádež nafty z dílny v obci Vajglov šetří policisté z Rýmařova. Prozatím neznámý pachatel vnikl násilně do areálu místní dílny v době od 4. do 5.12.2011. Poškodil celkem dva zámky a další vypáčil, aby se dostal do objektu. Zde se nacházel odstavený traktor Zetor, na kterém pachatel přeřezal hadici od nádrže a odčerpal 60 litrů nafty. Způsobená škoda činí 3600 Kč.
 
Do auta se dostal přes rozbité okno
Z neděle 4. na pondělí 5.12.2011 v Krnově na ulici Chářovská pachatel rozbil okno na zaparkovaném vozidle Opel Corsa. Vnikl dovnitř a z přihrádky před spolujezdcem odcizil 200 Kč, nefunkční mobil, pánský parfém a antiperspirant. Majiteli vznikla škoda 3 400 Kč.
 
 Vloupal se do restaurace, odcizené věci použil na oslavu narozenin
V těchto dnech sdělili policisté podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci 22letému muži. Ten měl v době od 31.5. do 1.6.2011 násilně vniknout do restaurace v Horních Životicích. Zde odcizil 70 krabiček různých cigaret, alkoholické nápoje, cukrovinky, 20 zapalovačů a finanční hotovost ve výši 5100 Kč. Způsobená škoda činí 23 336 Kč. Odcizené věci použil na oslavu svých narozenin.
 
Čokolády si schovali pod bundy
Včera 5.12.2011 sdělili policisté podezření z přečinu krádeže ve formě spolupachatelství dvěma pachatelům ve věku 19 a 39 let. Toho se měli dopustit tím, že v pondělí 5.12.2011 dopoledne v obchodě na ulici Ruská v Bruntále měli společně odcizit z prodejního regálu celkem 32 čokolád – Studentská pečeť. Zboží si uschovali pod bundy a bez zaplacení prošli přes pokladny, kde byli zadrženi. Způsobená škoda činí 1 363 Kč. Krádeže se měli dopustit i přes skutečnost, že oba již byli řešeni soudem za svou předchozí trestnou činnost, za kterou byli i potrestáni.
 
Cyklistce vjela do jízdní dráhy
V průběhu pondělí jsme řešili jednu nehodu, při které došlo k lehkému zranění cyklistky.
Nehoda se stala v Krnově na křižovatce ulic Sv. Ducha a Požárníků. 27letá žena řídila vozidlo Alfa Romeo a v křižovatce odbočila bezprostředně před 73letou paní, která jela na jízdním kole a vjela jí tedy do jízdní dráhy. Cyklistka na vzniklou situaci reagovala brzděním, ale již nedokázala zabránit střetu. Po střetu starší paní spadla a utrpěla lehká zranění s dosud neupřesněnou dobou léčení. Dechové zkoušky byly u obou žen negativní. Škoda na majetku nevznikla.
 
Vyhrožovali sebevraždou
V průběhu víkendu a pondělí byli přivolání policisté celkem ke třem případům, které byly oznámeny jako vyhrožování sebevraždou či jednání, které se tak mohlo jevit.
Ve Vrbně pod Pradědem v sobotu 3.12.2011 chvíli před půlnocí byli policisté vyslání na prověření oznámení, ve kterém anonym vyhrožoval, že spáchá sebevraždu skokem z padesáti metrového komína. Místní policisté ihned věděli o jaké místo se jedná a vyjeli na místo. Zde zjistili, že se na komínu a ani poblíž žádná osoba nenachází. Mezitím policisté na lince 158 neustále komunikovali s volajícím, který jim následně sdělil, že již nechce skočit z komína, ale jde domů, kde se otráví prášky. Také sdělil, jak se jmenuje křestním jménem. Vrbenští policisté osobní znalostí věděli o jakou osobu se zřejmě jedná a jejich cesta směřovala tedy k němu domů. Zde od rodinných příslušníků zjistili, že hledaný muž přišel domů v podnapilém stavu, ale po chvíli opět odešel. Dalším šetřením bylo zjištěno, že muž by se měl nacházet v Mnichově u areálu zemědělské farmy, kde se nachází výběh s dobytkem. Zde ho také policisté nalezli. Hlídce muž sdělil, že chtěl zabít holýma rukama býka, který stále bučí a ruší jej v myšlenkách. Ke svému případnému sebepoškození policistům uvedl, že volal na linku 158 s tím, že chce spáchat sebevraždu, protože je bez práce a cítí se divně. Vzhledem k těmto okolnostem byl zajištěn. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,36 promile a následně byl převezen do zdravotnického zařízení v Opavě. V minulosti muž již obdobné problémy měl. 
Na krnovské policisty se v pátek 2.12.2011 obrátil 63letý muž, že má strach o svého synovce, který bydlí v Krnově a na internetu měl vyhrožovat, že si něco udělá. Dále oznamovatel uvedl, že se nachází u jeho bytu a čeká na policisty. Po příjezdu na místo muž nejprve na klepání nereagoval, ale později otevřel. Byl z něj cítit alkohol, naměřili jsme mu 1,73 promile. Nakonec byl muž svěřen do péče lékařů.
V pondělí 5.12.2011 žádali dispečeři rychlé lékařské pomoci o asistenci policistů, protože vyjížděli
v Krnově k osobě, která se měla intoxikovat léky v kombinaci s alkoholem. Po příjezdu policistů se na místě nacházela mladá žena, která jim uvedla, že léky a alkohol požila ze žalu, že se rozešla s přítelem, ale rozhodně nechtěla spáchat sebevraždu, chtěla pouze lépe spát. Při dechové zkoušce jsme jí naměřili 0,84 promile. Následně byla zdravotníky převezena k ošetření do nemocnice.  
                                                                                                                
komisař por. Bc. Tušková

pisbr@mvcr.cz

6.12.2011

vytisknout  e-mailem