Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Ostravy - 1. 11. 2011

Ostrava - preventivní okénko a zcizená nafta. 

Zcizená nafta
 
            Do areálu jedné z firem v Ostravě Vítkovicích se vloupal zatím neznámý pachatel. Stalo se tak od 17:00 dne 29. 10. do 9:00 dne 30. 10. 2011. Pachatel po předchozím překonání 150 cm vysokého oplocení vnikl do areálu firmy, kde odcizil 900 litrů nafty. Tuto získal z nádrží pěti zaparkovaných kamiónů, u kterých vylomil víčka. Poškozené soukromé firmě způsobil celkovou škodu 34 500 korun, z čehož škoda na odcizené naftě činí rovných 30 000 korun.
 
Za trestný čin krádeže stanoví v tomto případě trestní zákon až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Buďte opatrní!
 
 
            Opakovaně a důrazně apelujeme na občany. Buďte opatrní a hlídejte si své věci!!!
 
Dva případy krádeží osobních věcí z neuzamčených vozidel zaznamenali policisté dne 31. 10. 2011. U obou ke spáchání trestného činu krádeže výrazným způsobem napomohla nedbalost poškozených.
 
V prvním případě odcizil neznámý pachatel z otevřeného nezajištěného zavazadlového prostoru osobního vozidla koženkovou kabelku s osobními doklady, platební kartou, finanční hotovostí, mobilním telefonem a dalšími věcmi. Stalo se tak v 9.45 hodin před jedním z domů v Ostravě Zábřehu.
Celková škoda činí 5 450 korun.
 
Druhý případ se odehrál také v Ostravě Zábřehu. Devětatřicetiletá žena společně se svým manželem nakládali právě zakoupený nákup do svého vozidla. Stalo se tak v 17.00 na parkovišti jednoho ze zábřežských obchodních center. Neznámý pachatel využil situace a v nestřeženém okamžiku z vozidla odcizil koženou dámskou kabelku s mobilním telefonem, platební kartou, osobními doklady a dalšími věcmi. V tomto případě škoda činí 3 430 korun.
 
V obou případech se pachatelé dopustili trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za ně jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Dávejte si na své věci pozor. Nenechávejte ve vozidlech viditelně žádné věci. Automobil vždy zamykejte. To i v případech, kdy se u vozidla nacházíte. Když např. vkládáte zboží do zavazadlového prostoru, nic nenechávejte na sedadlech. Nedávejte zlodějům šanci!
 

vytisknout  e-mailem