Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Ostravy - 18. 8. 2009

Planý poplach; Pokus sebevraždy; Brutální útok 

Planý poplach


Nasazení sedmnácti policistů si dne 17. 8. 2009 vyžádal služební zákrok v budově soukromé firmy, sídlící na ulici Vítkovické v Moravské Ostravě.
Neznámý pachatel, krátce před druhou hodinou odpolední, oznámil, pomocí sms zaslané z internetu, že se v této budově nachází bomba, která do 65 minut vybuchne. Na místo ihned vyrazili policisté, kteří provedli evakuaci osob. Z budovy vyvedli na 300 lidí a okamžitě začali s prohlídkou. S tou jim vydatně pomohli psovodi se svými svěřenci. V 16.20 se mohli všichni evakuovaní vrátit zpět. Policisté zjistili, že oznámení se nezakládalo na pravdě.
Úkolem policistů teď není jen pachatele vypátrat, ale též zjistit, co jej k tomuto jednání vedlo. Neznámému pachateli hrozí, za spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, až jednoroční odnětí svobody.


Pokus sebevraždy


Dne 17. 8. 2009 před devátou hodinou večerní se o sebevraždu pokusil sedmačtyřicetiletý muž.
Policistům to oznámil šestačtyřicetiletý muž z Ostravy Hrabůvky. Stalo se tak v jedné z ubytoven v Ostravě. Muž se na jednom z pokojů ubytovny pořezal na ruce a následně se opakovaně bodnul nožem do hrudníku. Ihned byl proto transportován přivolanou rychlou záchrannou službou do Městské nemocnice. Zde byl jednorázově ošetřen.
Policisté teď intenzivně zjišťují, proč takto konal. Nutné je také prověřit, zda ho někdo k pokusu sebevraždy nepohnul.


Brutální útok

 
Ostravští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Opavy, pro spáchání trestného činu způsobení těžké újmy na zdraví, ve stadiu pokusu a výtržnictví.
Těch se ho měl dopustit dne 16. 8. 2009 kolem půl deváté večerní, na venkovním posezení jedné z restaurací v Ostravě Hrabůvce. Veřejně a na místě veřejnosti přístupném fyzicky napadl devětadvacetiletého muže z Ostravy. Útok spočíval v ranách pěstmi do hlavy a obličeje a kopem kolenem do obličeje. To však nebylo vše. Agresor si pomohl také elektrickým paralyzérem a také údery dřevěnou pálkou. Tou šestkrát udeřil poškozeného do hlavy a těla.
Tímto jednáním způsobil poškozenému pohmožděniny v obličeji a na žebrech a dále prasknutí lebky s krvácením. Poškozený byl ošetřen v Městské nemocnici, avšak odmítl hospitalizaci a na vlastní žádost z nemocnice odešel.
Útočníkovi hrozí za spáchání výše uvedených trestných činů až osmiletý trest odnětí svobody.
 

vytisknout  e-mailem