Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Ostravy - 4. 2. 2010

Nepoctivý zaměstnanec; Nepoučitelný!; Krkavčí matka 

Nepoctivý zaměstnanec

Dne 3. 2. 2010 zahájili porubští kriminalisté trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Ostravy Poruby.
Muž je obviněný z přečinu krádeže, kterého se dopustil v noci z 15. na 16. 1. 2010. Z restaurace jednoho ze sportovních areálů v Ostravě odcizil finanční hotovost ve výši 10 535 korun. Cestu za kořistí měl značně ulehčenou. V oné restauraci pracoval jako kuchař, takže zmocnit se klíčů pro něj nebyl problém. Díky těmto klíčům si mohl pohodlně přivlastnit tuto tučnou částku. Majiteli nevznikla žádná další škoda.
Pachatel se k činu doznal a svého jednání lituje. Přislíbil také, že vzniklou škodu majiteli uhradí. I z těchto důvodů je mladík stíhán na svobodě. Za přečin krádeže mu i tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Nepoučitelný!

Ač si již v minulosti odpykal trest odnětí svobody, přesto se z něj nepoučil a páchání trestné činnosti opět propadl.
Pětadvacetiletého mladíka z Moravské Ostravy obvinili kriminalisté z trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty. Dne 16. 10. 2009 na ulici Edisonově v Hrabůvce muž v nestřeženém okamžiku odcizil své přítelkyni platební kartu. Téhož dne pak z platební karty v celkem sedmi případech vybral 30 000 korun, které použil pro vlastní potřebu.
Za výše uvedené trestné činy muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Krkavčí matka

Ze čtyř trestných činů obvinili kriminalisté ze Slezské Ostravy pětatřicetiletou ženu z frýdeckomístecka.
Žena se svého těžko pochopitelného jednání dopouštěla od února roku 2007.
Obviněná od února roku 2007 do června roku 2008 nedbala o řádnou výchovu svého nezletilého syna. Ten díky „péči“ své matky vynechal celkem 152 hodin povinné školní docházky. Navíc svého syna ve dvou případech nechala samotného ve společném bydlišti, bez jakéhokoliv zdroje obživy. V prvním případě to bylo deset a v druhém čtyři dny. Nezletilý byl proto umístěn do Zařízení vyžadující okamžitou pomoc pro děti.
Žena se dalšího protiprávního jednání dopustila tím, že nijak nepřispívala na výživu svého syna a nehradila příspěvek na úhradu pobytu a péči poskytovanou výše uvedeným zařízením.
Výčet trestných činů ženou spáchaných však nekončí. Finanční prostředky, které na výživu jejich syna posílal otec chlapce, si ponechával pro vlastní potřebu.
Ani poté co byl chlapec svěřen do péče otce se nijak na výživě nepodílela, ač ji tuto povinnost uložil soud.
Svým jednáním způsobila škodu ve výši 43 750 korun.
Žena se dopustila trestných činů zpronevěry, zanedbání povinné výživy, násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci a ohrožování výchovy mládeže, za které ji hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.
 

vytisknout  e-mailem