Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Ostravy

Ostrava - pobodání nožem a obvinění z trestného činu křivé výpovědi. 

Křivá výpověď
 
 
Trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže zahájili v těchto dnech ostravští kriminalisté. Mladý muž je obviněn z trestných činů křivá výpověď a křivé obvinění.
 
Těchto skutků se dopustil dne 20. 2. 2012 jako svědek u hlavního líčení před Okresním soudem v Ostravě. Přestože byl náležitě poučen o následcích křivé výpovědi, nepravdivě uvedl a lživě obvinil policistu, který vyšetřoval jeho majetkovou trestnou činnost. Policista mu dle jeho nepravdivého tvrzení přislíbil, že jej nevezme do vazby, když bude vypovídat jinak, než měl v úmyslu. Toto tvrzení bylo samozřejmě lživé a jeho účelem bylo policistu poškodit a přivodit mu trestní stíhání.
U stejného jednání dále ve své svědecké výpovědi uvedl, že není pravda, že se společně s ním trestné činnosti dopustil další muž. U soudu však bylo náležitě prokázáno, že lhal.
Obviněný se v současné době nachází ve výkonu trestu. Za výše uvedené trestné činy mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Pobodání nožem
 
 
Dosud neznámý pachatel je podezřelý z trestného činu těžkého ublížení na zdraví.
 
K události došlo 10. 8. 2012 v bezdomovecké osadě poblíž ulice Rudné v Ostravě Zábřehu. V zalesněném prostoru bodnul neznámý pachatel poškozeného třiačtyřicetiletého muže nožem do břicha, což si vyžádalo převoz do nemocnice, operaci poraněného žaludku a hospitalizaci. 
 
Celý případ je předmětem intenzivního vyšetřování kriminalistů. Je totiž potřeba prověřit veškeré okolnosti celého incidentu.
Trestní zákon stanoví za výše uvedený trestný čin až desetiletý trest odnětí svobody.

vytisknout  e-mailem