Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy za Bruntálska

ÚO Bruntál - neodváděl daně.. policisté zjistili, kdo odcizil 54 stromů a další.. 

Z kanceláře odcizil peníze
Krádež finanční hotovosti šetřili v pondělí 9.1.2012 rýmařovští policisté v jedné z firem v Břidličné. Prozatím neznámý pachatel odcizil v době od 5. do 6.1.2012 z brašny, kterou měl poškozený odloženou na stole ve volně přístupné kanceláři, peněženku v hodnotě 500 Kč. V ní byla finanční hotovost 7 tisíc Kč, platební karta a doklady. Po zjištění krádeže majitel platební kartu ihned zablokoval.  
 
Železné zábrany odevzdali do sběru, peníze použili na nákup potravin
Albrechtičtí policisté sdělili v těchto dnech podezření z přečinu a provinění krádeže 15letému mladíkovi a 59letému muži. Toho se měli dopustit tím, že společně měli dne 25.11.2011 v Dívčím Hradě vylámat část dřevěných vrat do haly, která sloužila jako odchov mladého dobytka. Měli vniknout dovnitř a odcizit 8 kovových zábran, oddělujících jednotlivé části haly. Odcizené věci měli odevzdat do sběrny, kde je policisté nalezli a zajistili. Takto získané peníze pak měli použít na nákup potravin, které zkonzumovali. Způsobená škoda činí 14 500 Kč. Policisté zajištěné věci již vrátili majiteli.
 
Neodváděl daně
Policejní komisař oddělení hospodářské kriminality zahájil v těchto dnech trestní stíhání 39letého muže pro trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Je mu kladeno za vinu, že od roku 2008 do roku 2009 v Krnově, kde soukromě podnikal jako fyzická osoba v oblasti elektroinstalací, neměl podat za tyto roky daňová přiznání. Neměl odvést daň z příjmu fyzických osob, ale také daň z přidané hodnoty. Svou práci měl odvádět, vystavovat faktury, kde si účtoval 19% DPH a které mu zákazníci uhradili. Celkem měl neodvedením daní způsobit škodu kolem půl milionu. Obviněnému hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až do výše tří let.
 
Poškozeného měl vydírat
V těchto dnech policejní komisař SKPV sdělil obvinění z přečinu vydírání 31letému muži. Toho se měl dopustit tím, že dne 4.5.2011 ve Vrbně pod Pradědem na náměstí Sv. Michala měl pod pohrůžkou fyzického napadení přinutit 62letého muže, aby mu zakoupil cigarety a víno. Poškozený mu z obavy o své zdraví věci koupil a předal před prodejnou. 
 
Vloupání do restaurace
Škodu přes 13 tisíc Kč způsobil majiteli restaurace v Leskovci nad Moravicí prozatím neznámý pachatel. Ten v době od 8. do 9.1.2012 násilně vnikl do objektu. Prošel k výčepu, ze kterého odcizil různé slané pečivo a oplatky. Následně vykopnul dveře do skladu, kde vzal různé lihoviny, cigarety, plechovky s pivem, zapalovače a při odchodu odnesl i motorovou pilu.
 
Odcizil dřevo z lesa
Albrechtičtí policisté vlastním šetřením zjistili pachatele, který měl v době od 13.8. do 25.9.2011 pokácet a odcizit 54 různých stromů z lesního porostu v katastru obce Město Albechtice. Včera 9.1.2012 sdělili podezření 38letému místnímu muži z přečinu krádeže. Odcizenou dřevní hmotu měl užít z poloviny pro vlastní potřebu a polovinu měl prodat náhodné osobě. Způsobená škoda činí 37 tisíc Kč.
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.

10.1.2012

vytisknout  e-mailem