Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy za sváteční víkend

ÚO Bruntál - nehody, krádeže, úmrtí a jiné... 

Policisté znají podvodníka, který okradl seniorku o zlaté šperky
Muže, který vnikl pod záminkou kontroly vypínačů a zástrček elektrických spotřebičů do bytu seniorky a v nestřežené chvíli jí měl odcizit zlaté šperky v hodnotě 3 500 Kč, už policisté znají. 55letého muže z Karviné, který je nyní ve výkonu trestu za majetkovou trestnou činnost, obvinil v těchto dnech policejní komisař z přečinu krádeže. Je mu kladeno za vinu, že dne 24.10.2011 v Krnově na jednom ze sídlišť měl přijít do bytu 77letou poškozené s tím, že jde kontrolovat vypínače svítidel a zástrčky elektrických spotřebičů. Důvěřivá paní ho vpustila do obydlí, kde měl obviněný předstírat uváděnou činnost. Přitom v nestřeženém okamžiku měl odcizit v jednom z pokojů různé zlaté šperky a historické hodinky v hodnotě 3 500 Kč.
 
Odcizení dřevěného odpočívadla
V době od 15. do 22.12.2011 ve Městě Albrechticích na ulici Nerudova, kde je výchozí bod naučné stezky Dubí, odcizil prozatím neznámý pachatel dřevěné odpočívadlo, které se skládalo z dřevěného stolu a dvou dřevěných lavic. Způsobená škoda je 12 tisíc Kč.
 
Vloupání do sklepních kójí
Vloupání do šesti sklepních kóji v panelovém domu na ulici Okružní v Bruntále v době od 22. do 23.12.2011 šetří místní policisté. Pachatel se dostal bez užití násilí do sklepních prostor, kde se nachází sklepní kóje. Vypáčil zámky šesti z nich a ze dvou sklepů odcizil různé kartony s alkoholickými i nealkoholickými nápoji, prázdné láhve od piva, 5 kg česneku, sklenice s okurkami i starší tašku s vánočními ozdobami.   Svým jednáním způsobil pachatel celkovou škodu kolem 3 tisíc Kč.
 
Z vánočního večírku odešla bez kabelky
V pátek 23.12.2011 oznámila 20letá žena krnovským policistům, že jí byla odcizena kabelka. Ke krádeži mělo dojít dne 22.12.2011 v jídelně v Krnově na ulici Žižkova a to při konání vánočního večírku. Pachatel využil nepozornosti poškozené a z neuzamčené šatny a nezajištěné skříně odcizil kabelku, ve které byly různé osobní věci poškozené, peněženka s hotovostí 1 100 Kč, platební karta a doklady. Způsobená škoda činí přes 2 tisíce.
 
Vloupání do kůlny
V Roudně v době od 22. do 24.12.2011 pachatel násilně vnikl do dřevěné kůlny, která je v oploceném areálu rybářské ubytovny. Z plechové skříňky odcizil motorovou pilu. Způsobená škoda je přes 6 tisíc Kč. Šetří OOP Bruntál.
 
Dopravní nehody – příčiny: alkohol, rychlá jízda, zvěř a nedání přednosti
 Za prodloužený sváteční víkend šetřili policisté celkem 12 dopravních nehod, při kterých utrpěly tři osoby zranění. Prováděli jsme také dvě asistence. Škody se vyšplhaly přes 1 milion Kč. Jedna nehoda byla pod vlivem alkoholu. V pondělí 26.12.2011 jsme nešetřili žádnou nehodu.
            V 16,55 hodin v Bruntále na ulici Dukelská řídila 37letá žena vozidlo Opel. Při jízdě nezvládla řízení, najela ke středu vozovky a na ochranný ostrůvek přechodu pro chodce. Přejela ho a urazila dvě dopravní značky. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 25 tisíc Kč.
            V 00,45 hodin dne 24.12.2011 mezi obcemi Vrbno pod Pradědem a Vidly jel 38letý muž s vozidlem Audi Q5. Lekl se na cestě stojící laně a strhl řízení vlevo. Přejel do protisměru, kde najel na ocelové svodidlo a převrátil se na pravý bok do silničního příkopu. Ke střetu se zvěří nedošlo. Způsobená škoda činí 252 tisíc Kč. Zraněna nebyla žádná osoba. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem.
            Dopravní nehoda s těžkým zraněním mladého řidiče se stala přímo na Štědrý den mezi obcemi Dolní Moravice a Malá Morávka. Ve 12,40 hodin jel 19letý mladík s vozidlem Volkswagen Golf a zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a při průjezdu pravotočivou zatáčkou na silnici, která byla pokrytá rozbředlým sněhem, dostal smyk. Přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Volvo, které řídila 36letá žena. Střetem byl golf roztržen a zůstal stát v pravé jízdní polovině. Při nehodě utrpěl řidič golfu těžká zranění a byl převezen do nemocnice v Ostravě. K dalšímu zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 260 tisíc Kč. Dechová zkouška u mladého řidiče nemohla být vzhledem k jeho zranění provedena, tak byl nařízen odběr krve v nemocnici. U řidičky byla zkouška na přítomnost alkoholu v dechu negativní.
            Jízdu 56leté ženy, která jela pod vlivem alkoholu s vozidlem Chevrolet a nejprve narazila do dvou zaparkovaných vozidel, ujela a zastavilo jí až dřevěné oplocení, řešili policisté dne 24.12.2011 v Bruntále. Celá událost začala v 17,25 hodin na ulicích Vančurova a u křižovatky s ulicí Pod Lipami, zde řidička nezvládla řízení svého vozidla a narazila do dvou zaparkovaných vozidel. Nejprve do vozidla Škoda Octavia a poté ještě do automobilu Ford Mondeo. Na místě nezastavila a pokračovala v jízdě. Po projetí křižovatky s ulicí Pod Lipami narazila do dřevěného oplocení. Přivolaní policisté ženě naměřili v dechu nejprve 1,61 promile a po necelé hodině hodnotu 1,65 promile. Způsobená škoda činí nejméně 35 tisíc Kč.
            Dne 25.12.2011 v 11,45 hodin na křižovatce ulic Zeyerova a Uhlířská řídil 27letý muž vozidlo Superb a nedal přednost v jízdě po hlavní silnici jedoucímu 35letému muži, který řídil vozidlo Renault. Došlo ke střetu a renault byl vlivem toho odhozen k levému okraji vozovky, kde narazil ještě do sloupu veřejného osvětlení. Škoda při této nehodě se vyšplhala přes 350 tisíc Kč.
 
Šel do herny pro peníze
Na Štědrý den sdělili albrechtičtí policisté podezření z přečinu krádeže 51letému muži. Ten se měl trestné činnosti dopustit tím, že dne 25.11.2011 ve Městě Albrechticích na ulici Čs. Legií měl vniknout do objektu herny. Zde měl vypáčit zásuvku pod barovým pultem a také jeden z výherních automatů, ze kterých měl odcizit různé mince a bankovky ve výši přes 10 tisíc Kč.
 
Případy náhlých úmrtí a sebevražd se nevyhýbaly okresu ani přes svátky
V průběhu svátečních dnů jsme šetřili také dva případy náhlého úmrtí a jednu sebevraždu. Za celý uplynulý týden bylo takových případů i s víkendem celkem 5 a z tohoto počtu byly dvě sebevraždy.
Dne 26.12.2011 jsme šetřili na Albrechticku  sebevraždu 59letého muže. 
V neděli 25.12.2011 jsme přijali oznámení o úmrtí 62letého muže na Krnovsku a přímo na Štědrý den došlo k úmrtí 76leté paní na Rýmařovsku. U všech případů bude provedena zdravotní pitva zemřelých a ani v jednom případě jsme dosavadním šetřením nezjistili cizího zavinění. 
 
Poškození skleněné výplně prodejny
Krnovští policisté šetří poškození skleněné výplně okna budovy prodejny na čerpací stanici v Krnově na ulici Opavská dne 24.12.2011. Pachatel nejméně šestkrát udeřil tvrdým předmětem do skla a to tak, že došlo k jeho prasknutí. Do budovy nevnikl, ale poškozením způsobil majiteli škodu přes 10 tisíc Kč.
 
Pachatelé nenechali ani přes svátky vozidla bez povšimnutí
Dva případy vloupání do zaparkovaných vozidel a také poškození dalších několika automobilů šetřili policisté v průběhu prodlouženého víkendu v okrese Bruntál.
V době od 24. do 25.12.2011 v Leskovci nad Moravicí vnikl pachatel do vozidla Škoda Octavia. Odcizil autorádio a také část středového panelu a náhradní žárovky. Škoda činí 3 tisíce.
Další případ odcizení autorádia šetří policisté v Bruntále na ulici Jiráskova. V době od 24. do 25.12.2011 pachatel vnikl do zaparkovaného Volkswagenu Passat. Ze středové palubové desky odcizil autorádio s CD přehrávačem a USB vstupem. Z auta vzal ještě MP3 přehrávač a flesh disk. Škoda činí 1500 Kč.
V Bruntále na ulici Uhlířská v době od 24. do 25.12.2011 pachatel poškodil zámek zaparkovaného vozidla Volkswagen Passat. Dovnitř se nedostal, ale i tak majiteli vznikla škoda ve výši 2 tisíce Kč.
Na ulici Jaselská dne 23.12.2011 došlo k poškození zpětného zrcátka zaparkovaného vozidla Ford C-MAX. Předběžná škoda je 4 tisíce Kč.
K poškození dalších čtyř automobilů v době od 25. do 26.12.2011 došlo na ulici Jiráskova a Školní. Prozatím nezjištěný pachatel poškodil zpětná zrcátka na zaparkovaném vozidle Citroen, Forman, Fabia a Ford Fiesta. Na citroenu také odcizil sklíčko zpětného zrcátka. Celkově svým jednáním způsobil poškozeným škodu přesahující 9 tisíc Kč.
 
Z kolárny zmizela dvě jízdní kola
V době od 6.8. do 25.12.2011 v Rýmařově na ulici Větrná v jednom z panelových domů vnikl pachatel do sklepních prostor. Z kolárny odcizil jedno horské jízdní kolo Kellys a jedno silniční kolo Pinarrelo. Majiteli vznikla škoda ve výši 50 tisíc Kč.
 
Do chatky přišel nezvaný návštěvník
V areálu zahrádkářské kolonie Na Vyhlídce v Krnově vnikl pachatel v době od 15. do 26.12.2011 do jedné z chatek. Odcizil LCD televizor, příklepovou vrtačku, spací pytel, DVD přehrávač, anténu, elektrickou pánev a další věci v hodnotě kolem 20 tisíc Kč.
 
Nález ručního granátu
V pondělí 26.12.2011 přijali policisté oznámení o nálezu granátu na poli poblíž ulice Petrovická v Krnově. Na místo vyjeli okamžitě místní policisté, kteří prostor nálezu zajistili a zjistili, že se jedná o ruční granát F1. Přivolaný pyrotechnik si následně munici převzal ke zničení.
                                                                                                          
komisař por. Bc. Tušková Pavla
27.12.2011

vytisknout  e-mailem