Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy za víkend

ÚO Bruntál - krádeže, nehoda motorkáře s těžkým zraněním, nález munice a jiné  

Sjel do příkopy, byl pod vlivem alkoholu a na vozidle byla propadlá STK
V pátek 15.7.2011 krátce po půlnoci v Holčovicích řídil 50letý muž vozidlo Favorit a u hřbitova sjel do příkopy. Nehodu zaznamenal policista mimo službu, který šel řidiči pomoci a přitom ho požádal o doklady. Muž mu je odmítl předložit a vykazoval známky požití alkoholu. Na místo nehody přijeli albrechtičtí policisté, kterým muž již doklady předložil. Při kontrole policisté také zjistili, že na vozidle je propadlá STK. Platná byla do sedmého měsíce 2009. Dechová zkouška vykázala nejprve hodnotu 2,55 a následně již 2,81 promile alkoholu. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Muž se k požití alkoholu doznal a je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Nezvaný návštěvník si odnesl zahradní nábytek i slunečník
V Albrechticích u Rýmařova v době od 12. d 15.7.2011 vnikl dosud neznámý pachatel na pozemek rekreační chaty. Za objektem nalezl pod plachtou zahradní nábytek , dvě lavice a stůl z masivu a slunečník, které odcizil. Majiteli způsobil škodu ve výši 12 500 Kč.
 
Ze skladu odcizil piva
Vloupání do skladu chovatelů ve Světlé Hoře šetří bruntálští policisté. V době od 10. do 14.7.2011 vnikl prozatím nezjištěný pachatel do jedné z unimobuněk, které slouží jako sklad. Prohledal ji a odcizil 20 sklenic s pivem a 40 prázdných sklenic od piva i s plastovou přepravkou. Svým jednáním způsobil škodu přes 2 tisíce Kč.
 
Motorkář se těžce zranil
Nehodu motorkáře s těžkým zraněním šetřili dopravní policisté v sobotu 16.7.2011 v Petrovicích u jednoho z rodinných domů. 37letý muž z Ostravy jel na motocyklu Kawasaki Ninja a při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou nezvládl řízení. Upadl na komunikaci a následně vyjel vpravo mimo vozovku. Zde narazil do drátěného oplocení rodinného domu. Muž utrpěl těžká zranění a byl letecky transportován do nemocnice v Ostravě. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
Po nárazu zůstal řidič ležet pod svou motorkou. Dle svědeckých výpovědí ho vyprostili motorkáři, kteří jeli s ním. Ti však nezůstali na místě nehody a nepodařilo se je tedy policistům  ztotožnit. Dopravní policisté, kteří šetří okolnosti této nehody proto žádají, aby je kontaktovali na tel. číslo 974 731 254.
  
Kabely i nářadí se hodilo
V obci Velká Štáhle v době od 9. do 12.7.2011 násilně vnikl neznámý pachatel do šatny budovy bývalé firmy. Odcizil 35 metrů kabelu, kompresor, tři hasáky, mosazné náhradní díly   a ventily k talkovým láhvím, klíče na opravy strojů a další věci. Způsobená škoda činí přes 31 tisíc Kč.
 
Z domu odnesl zlaté šperky a lovecký nůž
V době od 16. do 17.7.2011 na Albrechticku vnikl dosud neznámý pachatel do rodinného domu. Vše prohledal a odcizil různé zlaté šperky (řetízky, prsteny) a lovecký nůž v celkové hodnotě 20 tisíc Kč.
 
Na slavnost přijeli na kolech, domů už šli pěšky
Vrbenští policisté šetří krádež dvou jízdních kol v lokalitě Drakov, kde probíhala o víkendu slavnost Lapků. Dne 16.7.2011 přijeli někteří návštěvníci na kolech. Dva z nich si kola uzamkli zámky ke stromům. Dosud neznámý pachatel zámky odstřihl a kola odcizil. Majitelé tak našli pouze poškozené zámky, ale kola, jedno značky Kellys a druhé Superior, na místě již nebyla. Způsobená škoda činí 15 tisíc Kč. 
 
Do stánku šel pro cigarety a peníze
Dne 17.7. 2011 v Krnově na Dvořákově okruhu vnikl násilně prozatím nezjištěný pachatel do novinového stánku. Odcizil 35 krabiček cigaret různých značek a finanční hotovostí přes 2 500 Kč. Svým jednáním způsobil celkovou škodu 6 337 Kč.
 
Nález munice
Policistům v Rýmařově oznámil 51letý muž v neděli 17.7.2011 odpoledne, že v lesním porostu v katastru obce Jiříkov nalezl munici. Na místo vyjeli ihned policisté, kteří místo zajistili. Přivolaný pyrotechnik zjistil, že se jedná o hlavici ruční protitankové zbraně bez zápalky, která byla částečně ukryta v zemi. Zajistil ji a převzal ke zničení. 
                                                                                              
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
18.7.2011
 
 

vytisknout  e-mailem