Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy za víkend z Bruntálska

ÚO Bruntál - jel na červenou, pod vlivem alkoholu a ještě napadal policisty ...... 

Jel na červenou, pod vlivem alkoholu a ještě byl agresivní na policisty
Jednání muže, který jel s vozidlem na červenou, byl pod vlivem alkoholu a ještě napadal policisty, museli řešit kolegové v neděli 2.10.2011. Muž skončil na záchytné stanici, je nyní obviněn a hrozí mu trest odnětí svobody až na čtyři roky.
Pár desítek minut po půlnoci dne 2.10.2011 jel 26letý muž v Bruntále s vozidlem Renault a projel křižovatku na červenou. Policejní hlídka, která v tuto dobu místem také projížděla si jeho jízdy povšimla a následně řidiče na ulici Dolní zastavila. Nejen, že muž jel na červenou, ale také dechová zkouška u něj byla s pozitivním výsledkem. Vykázala hodnotu dokonce 1,46 a následně 1,50 promile. Policisté mu na místě zakázali další jízdu, zadrželi řidičský průkaz a vyzvali ho, aby je následoval na obvodní oddělení. Muž na výzvu nereagoval a začal odcházet od auta. Byl vyzván, aby se nevzdaloval od vozidla, začal být agresivní a následně fyzicky napadl jednoho z policistů, kteří proti němu museli tedy použít donucovací prostředky a to hmaty, chvaty a spoutali ho. Eskortovali ho na obvodní oddělení a zde po prvotních úkonech byl muž převezen na záchytnou stanici do Opavy. Při předání lékařskému personálu podezřelý opět napadl fyzicky jednoho z policistů. Po vystřízlivění 26letého muže policejní komisař obvinil z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě.
 
V potoce ležela munice
Nález munice v potoce ve Světlé Hoře oznámil bruntálským policistům 37letý muž v neděli 2.10.2011 v ranních hodinách. Na místo vyjeli policisté, kteří místo až do příjezdu pyrotechnika zajistili. Pyrotechnik určil, že se jedná o nevybuchlou dělostřeleckou střelu německé výroby z období II. světové války. Munici si převzal ke zničení.
 
Z dílny odcizil starožitnosti
Pendlovky z 19. století, rýsovací pera, sošky z porcelánu a další starožitnosti v hodnotě 12 tisíc Kč odcizil dosud neznámý pachatel z dílny ve Městě Albrechticích. V době od 27.9. do 2.10.2011 vnikl do objektu a z pracovního stolu demontoval a odcizil vrtačku v hodnotě 7 tisíc. Ze skříní a beden pak vzal výše uvedené starožitnosti. Celková škoda činí přes 19 tisíc Kč.
 
Z noční odešla bez peněženky
Neuzamčené kanceláře během noční směny ve firmě v Břidličné využil pachatel ke krádeži. V nočních hodinách od 29. do 30.9.2011 vnikl do jedné z kanceláří, která nebyla uzamčena a byla volně přístupná a vešel dovnitř. Z kabelky na stole odcizil peněženku s finanční hotovostí 1200 Kč, doklady a platebními kartami. Způsobená škoda činí 2 tisíce Kč. 
 
Nejen lesákům odcizil pily
Hned dva případy krádeží motorových pil a nářadí šetří vrbenští policisté.
V době od 29. do 30.9.2011 vnikl násilně pachatel do unimobuňky v lesním závodě ve Vrbně pod Pradědem. Odcizil tři motorové pily, startovací kabely, kanystr s benzínem a olejem. Svým jednáním způsobil škodu přes 61 tisíc Kč.
V Široké Nivě pachatel vypáčil v době od 28.8. do 30.9.2011 dveře do hospodářské budovy pionýrské skupiny a ze skladu nářadí odcizil motorovou pilu, šroubovák, vrtačku, kotoučovou rozbrušovačku. Škoda činí 16 300 Kč.
 
Javor, smrk, dub a modřín už v lese nestojí
Vytěžení a odcizení dřeva v lesním porostu v katastru obce Město Albrechtice šetří místní policisté. Dosud neznámý pachatel v době od 13.8. do 25.9.2011 pokácel a následně odcizil 54 stromů. Jednalo se převážně o javory, ale také modřín, smrk a jeden dub. Způsobená škoda činí přes 37 tisíc.
 
Zmizelo 900 litrů nafty
Škodu přes 32 tisíc Kč způsobil prozatím neznámý pachatel majitelům nákladním vozidel, které je měli zaparkované v areálu na Žlutém kopci v Bruntále. V době od 19. do 30.9.2011 ve čtyřech případech pachatel násilně odstranil ze čtyř nákladních vozidel víka nádrží. Odčerpal celkem 900 litrů motorové nafty.
 
Vloupání do vozidla
Několika málo minut pachatel využil v Krnově na ulici K. Čapka dne 30.9.2011, aby násilně vniknul do zaparkovaného vozidla Felicia. Zde poškodil sklo, polstrování a ze sedačky odcizil odloženou kabelku. V ní měla majitelka doklady, mobilní telefon, platební kartu, další osobní věci a finanční hotovost ve výši 11 300 Kč. Žena vloupání oznámila ihned místním policistům a při sepisování případu policistům dva poctiví nálezci přinesli kabelku, kterou nalezli odhozenou na ulici. Kromě peněz v ní byly všechny ostatní věci. 
 
V chatce pobral co se dalo
Vloupání do rekreační chalupy v Bílčicích šetří bruntálští policisté. V době od 25. do 30.9.2011 neznámý pachatel vnikl na oplocený pozemek chalupy a vnikl do sklepa. Zde poškodil dveře a dostal se až do obytných prostor, které prohledal. Odcizil kávovar, dva LCD televizor, DVD přehrávač, digitální rámeček, plynovou pistoli, vzduchovku, kameru a také šest láhví dvanáctileté whisky. Majiteli vznikla škoda kolem 40 tisíc Kč.
 
Krádeže v rozestavěných novostavbách
Vrbenští policisté šetří dva případy krádeží elektrického nářadí a rozvodných skříní z přístřešků. V průběhu pátečního dne 30.9.2011 pachatel násilně vnikl v Mnichově do dvou přístřešků u rozestavěných rodinných domků. Z jednoho odcizil rozvodnou elektrickou skříň a to i včetně elektrických hodin, různé kabely a jiné. Z dalšího přístřešku vzal přenosnou plastovou rozvodnu, vrtačky, rozbušovačku, hořák i s plynovou láhví a také kabely. Svým jednáním způsobil majitelům celkovou škodu přes 36 tisíc Kč.
 
V průběhu semináře přišel o notebook
V pátek 30.9.2011 v Krnově v kostele na ulici Štursova se konal veřejný seminář na téma obnovy fresek. Toho využil prozatím neznámý pachatel, který v nestřeženém okamžiku ze stolku mezi lavicemi odcizil notebook v hodnotě 12 500 Kč. 
 
Ze střechy odcizil dvě okna
Nemilé překvapení čekalo na majitele chaty v Horním Městě - Stříbrných Horách. V průběhu měsíce, tedy od 1.9. do 1.10.2011, vylezl pachatel na střechu jeho chaty. Zde demontoval dvě dřevěná střešní okna Velux, která následně odcizil. Způsobená škoda činí 25 tisíc Kč.
 
Lákalo ho rádio
Kus betonu použil na rozbití okna dosud neznámý pachatel, který v době od 30.9. do 1.10.2011 vnikl do zaparkovaného vozidla Renault na ulici Bartákova v Rýmařově. Z přístrojové desky odcizil autorádio JVC. Majiteli vznikla škoda ve výši 8 tisíc Kč.
 
Poškodil lampu veřejného osvětlení
Ze soboty 1. na neděli 2.10.2011 v Bruntále na parkovišti před divadlem neznámý pachatel poškodil slitinovou lampu pouličního osvětlení. Přelomil ji a shodil na zem. Škoda se odhaduje na částku 13 tisíc Kč a pachatel je podezřelý z přečinu poškození cizí věci. V případě dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Napadl ho na památníku
V těchto dnech policisté sdělili podezření z přečinu výtržnictví 22letému muži. Ten měl dne 6.8.2011 v Osoblaze na památníku na ulici Hlavní bezdůvodně napadnout 18letého mladíka. Udeřil ho do obličeje a způsobil mu tržně zhmožděnou ránu na obličeji.
 
                                                                                              
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
3.10.2011

vytisknout  e-mailem