Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zpronevěra

Český Krumlov – Žena si asi myslela, že se na její machinace nepřijde. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Šestačtyřicetiletá žena pracovala jako barmanka v provozovně herna baru na Českokrumlovsku, a to s uzavřenou hmotnou odpovědností za svěřenou hotovost. Přesto s úmyslem neoprávněně si opatřit majetkový prospěch ku škodě zaměstnavatele, postupně vzala z kasy na baru finanční prostředky v celkové výši přesahující 127 000 Kč, které postupně prohrála na výherních hracích automatech umístěných v provozovně. Přitom prohranou částku na počitadlech uvnitř předmětného hracího automatu vždy vynulovala, aby tak chybějící tržbu ve výherním hracím přístroji zakryla a tuto částku z kasy automatu opět odebrala a vrátila zpět do kasy na baru.
 
Dále si postupně neoprávněně vybrala v hotovosti finanční prostředky v celkové výši nejméně 70 000 Kč z kasy na baru, které použila pro sebe na nákup zboží denní spotřeby. Místo těchto finančních prostředků založila na baru 21 dlužních lístků se jmény fiktivních hostů na různě vysoké částky, v celkové výši 70 000 Kč, aby chybějící finanční prostředky zakryla.
 
V současné době žena dluží zaměstnavateli částku 190 000 Kč, neboť několik tisíc korun již splatila. Včera bylo obviněné doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání z trestného činu zpronevěry, které vypracovali kriminalisté oddělení hospodářské kriminality.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
4. února 2011

vytisknout  e-mailem