Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil cizí peníze

LOUNY - Na krku má trestní stíhání... 

Neoprávněně si přisvojil cizí peníze 43letý muž z Chomutovska. Jako zaměstnanec jisté firmy v Podbořanech vybíral v hotovosti od soukromých osob různé finanční částky za likvidaci odpadu, ale utržené peníze poškozené společnosti neodváděl, nýbrž si je ponechával. Toto jednání chtěl pak zakrýt pozměněnými údaji v dokladech nebo fiktivními doklady. Způsobená škoda byla vyčíslena na 14 425 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování již uvedeného muže obvinil z přečinu zpronevěry, za který zákoník ukládá až dvouletý trest odnětí svobody. Obviněný je stíhán na svobodě.

Řídil, ač nesměl

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 20letému mladíkovi ze Žatecka. Ten ve středu, krátce po poledni, řídil v Letovské ulici v Podbořanech motorové vozidlo zn. Škoda Fabia i přesto, že má Okresním soudem v Lounech uložen zákaz řízení na 18 měsíců s nabytím právní moci dne 4. února 2012. Pokud bude odsouzen, hrozí mu za uvedené jednání trest odnětí svobody až na tři roky.   

Vloupání do chaty v Chlumčanech

Do chatové oblasti Bosna v Chlumčanech u Loun zavítal v minulých dnech dosud nezjištěný zloděj. Násilným způsobem vnikl do jedné z chat a přisvojil si elektroniku, různé nářadí a další věci. Svým jednáním způsobil škodu přesahující dvacet tisíc korun. Policsté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a po zloději pátrají.

Vykradený byt v Postoloprtech 

Ze středy na čtvrtek se vloupal do přízemního bytu v jednom panelovém domě v obci Postoloprty - Draguš na Lounsku dosud nezjištěný pachatel. Odcizil převážně elektroniku a značkové oblečení, čímž způsobil škodu za bezmála 50 tisíc korun. Poškozením zařízení činí škoda 7 500 Kč. Pokud bude dopaden, hrozí mu stíhání hned ze tří trestných činů: krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 27. dubna 2012

vytisknout  e-mailem