Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil peníze

LOUNY - Zálohu na zastřešení bazénu použil pro sebe. 

Dvaačtyřicetiletého muže z Podbořanska obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu zpronevěry. Obviněný koncem března tohoto roku převzal od poškozeného finanční hotovost ve výši 65 000 Kč jako zálohu na provedení zastřešení bazénu u jednoho rodinného domu na Lounsku. Dohodnuté práce však neprovedl a do poloviny srpna poskytnuté peníze nevrátil, použil je pro svou potřebu. Po opakovaných urgencích vrátil poškozenému 20 000 Kč. Policejní komisař stíhá obviněného na svobodě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.

Zatajila mobilní telefon

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 30leté ženě ze Žatce pro trestný čin zatajení věci. Skutku se dopustila tím, že zatajila mobilní telefon v hodnotě 5 500 Kč, který byl začátkem srpna odcizen ze stolu v jedné žatecké restauraci. Za tento přečin stanoví trestní zákoník odnětí svobody až na jeden rok.

Dětem ukradl pečivo

Na pozemek jedné mateřské školy v Žatci vnikl v úterý ráno dosud nezjištěný poberta. V přístavku si vyhlédl bednu na pečivo, u které překonal a odcizil zámek a následně odcizil pečivo v hodnotě 118 Kč. Dále si přisvojil dekorační kočárek, který stál na schodech u vstupních dveří budovy. Celková škoda, kterou svým počínáním zloděj způsobil, přesahuje 800 Kč. Policisté událost šetří jako přečin krádeže, po pachateli pátrají. 

Další dva podezřelí z krádeže kol      

V rukou policistů skončili další dva spolupachatelé, kteří mají na svědomí krádež dvou horských kol v celkové hodnotě 13 000 Kč ze sklepa jednoho panelového domu v žatecké Lípové ulici (více zde). Poté, co policisté minulý týden sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže 28letému muži z Lounska, v těchto dnech ze stejného skutku sdělili podezření i dalším dvěma mladíkům ve věku 23 a 24 let ze Žatecka. Všichni podezřelí byli po provedených úkonech propuštěni na svobodu.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 19. listopadu 2014 

vytisknout  e-mailem