Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil peníze

TEPLICKO - Nechával si hotovost za doručené balíky; Okradl kolegyni; Vzala hotovost z trezoru... 

Zpronevěřil peníze

     Z přečinu zpronevěry se bude zodpovídat 27letý muž, který pracoval jako řidič u přepravní společnosti. V rozmezí několika měsíců si nechával část hotovosti, kterou dostal od klientů za balíky doručené na dobírku a měl ji odevzdat v depu. Celkem se neoprávněně obohatil o 56 tisíc korun, v případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Okradl kolegyni

     Až dva roky vězení hrozí 25letému muži, který pracoval v průmyslové zóně v Nových Modlanech. V nestřeženém okamžiku sebral ze země pod pracovním stolem ledvinku, kterou si tam položila jeho kolegyně z práce a schoval si ji do několika igelitových tašek. Po skončení směny šel na zastávku autobusu, kam za ním přišla poškozená s kamarádkou a ptaly se ho, zda ledvinku nenašel.  Muž je nechal podívat do igelitky, myslel si totiž, že do ní jen nakouknou, nečekal ale, že mu tašku důkladně prohledají. Když ženy našly ukradenou ledvinku, zavolaly na policii a pachatel z místa činu utekl. Daleko se ale nedostal, na základě popisu ho zanedlouho zadržela hlídka policistů, kteří ho následně eskortovali na služebnu. Tam si po výslechu převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, na soud bude čekat na svobodě.

Vzala hotovost z trezoru

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 43leté ženě, která pracovala jako prodavačka v teplickém supermarketu. V polovině července využila chvilkové nepozornosti vedoucí a při ukládání tržby do trezoru z něj odcizila osm a půl tisíc korun. Zpočátku sice zapírala, že peníze ukradla, nakonec se ale přiznala, prý neměla na zaplacení nájmu, proto peníze vzala. Pokud ji soud uzná vinnou, mohla by strávit až dva roky za mřížemi.

Auto není trezor

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích vykradl zaparkované auto. Po rozbití okna se vloupal do vozidla, ze kterého si odnesl peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou a značkové sluneční brýle. Oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na odcizených věcech na čtrnáct a půl tisíc korun, další čtyři tisíce bude stát výměna rozbitého okénka. Pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

3. 8. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem