Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil peníze

LOUNY - Škoda přesahuje 300 tisíc korun... 

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil v těchto dnech z trestných činů zpronevěry a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 49letého muže ze Žatce. Ten se protiprávního jednání dopustil tím, že v několika případech přislíbil dodat jisté zboží, za které převzal finanční zálohu, ale zboží nikdy nedodal a peníze použil pro svoji potřebu. Na základě plné moci, kterou mu udělila manželka k zastupování její osoby v obchodní činnosti, nabízel služby její společnosti. Například dodání betonářské oceli či plechů jistým stavebním firmám, přičemž po dohodě s jejich jednateli vystavil zálohovou fakturu a finanční částku nechal uhradit bankovním převodem na požadovaný účet. Jak jsme již uváděli, objednané zboží však nikdy nedodal a peníze nevrátil. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 300 231 Kč. Tyto skutky spáchal i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen Okresním soudem v Lounech. Dále z důvodu již rozhodnutých soudních exekucí, s úmyslem se jim vyhnout, založil prostřednictvím svého syna bankovní účet a na tento si nechal zasílat finanční platby z podnikatelské činnosti. Tímto jednáním zmařil výkon rozhodnutí soudu, protože zatajil důležité příjmy, ze kterých by bylo možno dosáhnout plnění exekučních příkazů. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě, pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Mizely telekomunikační kabely  
  
Dvě krádeže telekomunikačních kabelů byly v minulých dnech nahlášeny z Lounska a z Podbořanska. Asi dvacet metrů telefonního kabelu zmizelo z prostoru železniční trati vedoucí z Počerad k tamní elektrárně. Škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. A další krádež se udála mezi obcemi Nepomyšl a Dvérce. Zde dosud nezjištěný pachatel odcizil 180 metrů měděného telekomunikačního kabelu. Předběžná škoda byla odhadnuta na 10 000 Kč. Zloděj v tomto případě svým jednáním zároveň způsobil přerušení hlasových a datových služeb. Proto kromě trestného činu krádeže, stejně jako v prvním případě, byl tento skutek kvalifikován i jako poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Za tento trestný čin stanoví zákoník odnětí svobody na jeden rok až šest let.
 
Řídil, ač nesměl
 
Ve středu, krátce po půlnoci, kontrolovali policisté v Mírové ulici v Podbořanech řidiče osobního vozidla zn. Opel Vectra. Lustrací zjistili, že 34letý muž z Chomutovska řídil motorové vozidlo i přesto, že má rozhodnutím Okresního soudu v Chomutově platný zákaz řízení až do 7. dubna roku 2014. Proto mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Další zprávy vyjdou až v pátek 22. 2. 2013.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 20. února 2013

vytisknout  e-mailem