Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil posilovací stroje

LOUNY - Způsobil škodu za bezmála třicet tisíc korun. 

Z trestného činu zpronevěry sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 32letému muži z Loun. Ten si na základě nájemní smlouvyz listopadu minulého roku pronajal v Lounech fitness centrum včetně jeho vybavení  k provozování živnosti. Když majitelka po nějaké době provedla kontrolu zařízení, zjistila, že chybí tři posilovací stroje, které měl nájemce prodat dosud neznámým osobám. Poškozená škodu vyčíslila na 29 970 Kč. Pokud bude podezřelý odsouzen, hrozí mu za tento skutek trest odnětí svobody až na dva roky.

Uvedl vyšší příjem, než měl

Jednašedesátiletého muže z Podbořanska stíhá policejní komisař z trestného činu úvěrového podvodu. Dopustil se ho tím, že na pobočce jednoho peněžního ústavu v Podbořanech uzavřel v lednu tohoto roku smlouvu o hotovostním úvěru a smlouvu o revolvingovém úvěru s jednou finanční společností, přičemž ve smlouvě na poskytnutí hotovostního úvěru ve výši 60 000 Kč uvedl nepravdivé údaje o výši svého čistého měsíčního příjmu. Podpisem uvedené smlouvy se dále zavázal k úhradě pravidelných měsíčních splátek, z nichž do současné doby neuhradil ani jednu. V březnu letošního roku podal se svojí manželkou návrh krajskému soudu na povolení oddlužení, ve kterém uvedli, že mají několik věřitelů s pohledávkami ve výši bezmála 2 milionů korun, mezi nimiž je i shora uvedený hotovostní úvěr. Obviněného vyšetřuje policejní komisař na svobodě. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi.

Další opilec za volantem

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 21letému mladíkovi z Lounska. Ten byl v lounské ulici Sladkovského stavěn a kontrolován policejní hlídkou za volantem osobního automobilu zn. Citröen Berlingo. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté naměřili nejprve 1, 31 a následně 1, 36 promile alkoholu v dechu. Proto jej na místě zadrželi, zakázali další jízdu a na služebně mu předali předvolánku k výslechu na další den, až bude ve střízlivém stavu. Následně jej po provedených úkonech propustili na svobodu. Za tento skutek stanoví trestní zákoník odnětí svobody až na jeden rok.

Vloupal se do školy, odcizil monitor a klávesnici

Do jedné základní školy na Podbořansku se v minulých dnech vloupal dosud neznámý pachatel. Ze třídy prvního stupně odcizil monitor, klávesnici a myš od počítače, čímž způsobil škodu za 1 000 Kč. Další škodu, za nejméně 5 000 Kč, způsobil poškozením skleněné výplně okna, kterým se vloupal dovnitř. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení, po pachateli pátrají.  

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 16. října 2014

 

    

 

vytisknout  e-mailem