Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil svěřené peníze

LOUNY - Rekonstrukce nemovitostí provedl jen částečně; Zapůjčený notebook nevrátila... 

Rekonstrukce nemovitostí provedl jen částečně

Z trestného činu zpronevěry stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování 46letého cizince, žijícího v Lounech. Obviněný se koncem roku 2007 vydával za zástupce jedné pražské firmy a dohodl se s věřitelkou, že jí provede stavební práce na rekonstrukci nemovitostí v Oseku a v Háji. Následně sepsali smlouvu s tím, že zálohy na materiál a práci budou vyúčtovány dle předložených dokladů. Poté obviněný převzal zálohu v celkové výši 1 974 tisíc Kč a svým podpisem potvrdil, že peníze budou použity výlučně na rekonstrukci uvedených domů. Sjednané práce však provedl jen částečně, některé vůbec a na použitý materiál a provedené práce doložil faktury a doklady pouze ve výši 1 333 631 Kč. Neoprávněně si tedy přisvojil částku 640 433 Kč. Peníze použil následně pro vlastní potřebu. Stíhání obviněného probíhá na svobodě.

Zapůjčený notebook nevrátila

Šestnáctiletou dívku z Loun stíhá policejní komisař ze zpronevěry. Již v červnu si od jistého mladíka zapůjčila notebook zn. Acer za účelem stažení pracovních věcí do školy. Zároveň poškozenému slíbila, že mu počítač do čtyř dnů vrátí. Ale ani přes opakované výzvy tak neučinila a naopak bez souhlasu poškozeného notebook předala svému komplici, který, ač věděl, že pochází z trestné činnosti, jej užíval a poté odnesl do lounské zastavárny za částku 2 000 Kč. Poškozenému tímto jednáním vznikla škoda za 6 300 Kč. Policisté na případu dále pracují, obviněnou dívku stíhají na svobodě.

Řídil opilý

V úterý večer kontrolovala policejní hlídka v žatecké ulici Volyňských Čechů osobní vozidlo zn. Daewoo Espero, které řídil 44letý cizinec. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté naměřili 2, 04 promile alkoholu a následně, cca po půlhodině, 1, 53 alkoholu v dechu. Řidič byl zadržen a vzhledem k podnapilému stavu předvolán k výslechu na další den. Ve zkráceném přípravném řízení mu následně policisté sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem