Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil téměř milion

DĚČÍN - A částka stále roste ... 

Čertův švagr
 
DĚČÍN – Má za sebou bohatou minulost lemovanou exekutory a nesplněnými pohledávkami. V uplynulých dvou letech vylákal z místního občana částku 805.000,- Kč. Z další obyvatelky vylákal necelých sto třicet tisíc korun českých. Uskutečnil nákup elektroniky, který mu byl v minulosti svěřen, a do současné chvíle v jeho nákupu není jasno. Na výzvy svých věřitelů nereaguje, styku s nimi se vyhýbá a částka roste. Jak se nyní ukazuje, má na svědomí i jiné nekalosti, které odkrývají neuvěřitelné sumy peněz, které zpronevěřil. A tak byl děčínskými strážci zákona osmého listopadu letošního roku obviněn z přečinu zpronevěry. A budou následovat další. Nad třiapadesátiletým nedůvěryhodným mužem se stahují černé mraky, jejichž pohyb sleduje skrz zamřížované okno jedné z českých věznic.  Místní policisté spočítali zpronevěřených 934.780,- Kč.
 
Já Kazisvět první …
 
DĚČÍN – Jak si obyvatelé obce Markvartice mohli všimnout, v uplynulých dnech došlo v jejich vísce k výrazné změně. Kdosi se rozhodl pozměnit ráz tamní nově vysázené aleje stromků, jež lemuje cestu od kostela k Veselíčku, k nepoznání. Na šestačtyřicet mladých stromků osekal, polámal a připravil o větve. Čti, milý Kazisvěte! Tvé řádění připravilo vísku v děčínském regionu o jednadvacet tisíc korun českých. Nepříjemnou událost už má v rukou českokamenická policie, která se zaměří na odhalení a dopadení ničitele. Ten za své nekalé jednání může přijít i o pobyt na svobodě.
 
 
Nenapravitelný
 
DĚČÍN - Ač už se se zákonem potkal několikrát, dopouští se stále stejné chyby. Sedá za volant, ačkoliv má vyslovený zákaz. Tentokrát osedlal Škodu Felicii v sobotu sedmnáctého listopadu krátce po poledni a ujížděl po Dělnické ulici v Děčíně. Jelikož je místním strážcům zákona již dobře znám, pronásledovali jej až na místo odstavení, odkud se snažil utéct. Nepodařilo se. A tak se v nadcházejících dnech bude devětatřicetiletý muž bez domova zpovídat ze svých přešlapů ve zkráceném přípravném řízení, které v brzké době poputuje na místní soud expresní rychlostí. Překročení zákona v podobě maření výkonu úředního rozhodnutí nabízí neukázněnému řidiči trest odnětí svobody v délce několika měsíců až tří let.
 
Utekl …
 
ŠLUKNOV - V pátek šestnáctého listopadu letošního roku oznámil majitel osobního vozidla zn. VW Golf jeho zmizení šluknovským policistům. Započalo pátrání po zmizelém autě i případném chmatákovi. Ještě téhož dne došlo v obci Království na Šluknovsku k dopravní nehodě vozidla, které odpovídalo popisu zcizeného Golfa. Řidič, který seděl uvnitř vozu, dle svědků, z nabouraného auta vystoupil a dal se na útěk. Majitel vyčíslil škodu na třicet tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení ve Šluknově nyní pracují na všech okolnostech, které napomohou k objasnění krádeže.
 
Nezákonný přešlap
 
DĚČÍN - V pátek šestnáctého listopadu letošního roku „nadělil“ policejní inspektor z obvodního oddělení sdělení podezření z přečinu krádeže dvaatřicetiletému muži z Děčína, který si odnesl z prodejny v Obloukové ulici sto padesát jedna baterií v celkové hodnotě sedm a půl tisíce korun českých. Místním strážcům zákona se podařilo po třech měsících odhalit potížistu, který se ke svému skutku doznal, a tak se v pátek šestnáctého listopadu 2012 shledal s překročením zákona. O potrestání rozhodne soud.
 
 
Děčín, 19. listopadu 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem