Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zpronevěřila auto

Český Krumlov – Českokrumlovští kriminalisté oddělení hospodářské kriminality prošetřují zpronevěru. 

Podezřelá 38letá žena v srpnu 2009 uzavřela smlouvu o půjčce, na základě které jí byla poskytnuta půjčka ve výši 84 000 Kč, za účelem nákupu osobního motorového vozidla tovární značky Nissan Almera v celkové hodnotě 120 000 Kč. Ve smlouvě se zavázala uhradit celkem 36 splátek ve výši 3 904 Kč měsíčně s tím, že závěrečná splátka (splatnost 31. 8. 2012) bude ve výši 1 000 Kč.
 
Za účelem zajištění pohledávky věřitele na splacení půjčky uzavřela žena jako dlužník s věřitelem dohodu o zajišťovacím převodu vlastnického práva na předmětné auto s tím, že nabývá účinnosti z důvodu nehrazení splátek.
 
Podezřelá uhradila pouze prvních 22 splátek, a na základě tohoto oznámení měla vydat předmětné auto na adresu sídla společnosti, a to ve stanoveném termínu, nejpozději dne 8. srpna 2011. K tomu však nedošlo a podezřelá vozidlo užívala neoprávněně dál, čímž bránila právoplatnému vlastníku v jejím užívání. Tím si úmyslně přisvojila cizí věc, která jí byla svěřena. Způsobená škoda byla vyčíslena na necelých 38 tisíc korun.
 
Vzhledem k tomu, že proti obviněné je vedeno řízení proti uprchlému, bylo dne 1. listopadu 2012 jejímu ustanovenému obhájci doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání. Byl také vyžádán souhlas se zadržením ženy dle trestního řádu a bylo vyhlášeno pátrání po vozidle.
 
por. Bc Michaela Svobodová, pcrckpis@mvcr.cz
4. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem