Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřila desetitisíce

TEPLICKO - Nechávala si peníze za obědy; Krádež telefonu objasněna a další zprávy. 

Zpronevěřila desetitisíce

     Až pětileté vězení hrozí čtyřicátnici, která pracovala jako pečovatelka v Krupce. Po dobu šesti měsíců si nechávala peníze vybrané od klientů za poskytnutou stravu, firmě dodávající obědy nezaplatila kolem 107 tisíc korun, dalších třicet tisíc pak chybělo v pokladně, jak se zjistilo při hloubkové kontrole. Žena, která měla uzavřenou dohodou o hmotné odpovědnosti na finanční prostředky, byla obviněna z přečinu zpronevěry, její vyšetřování probíhá na svobodě.

Krádež telefonu objasněna

     Policisté dopadli zloděje, který v polovině března okradl v okrajové části Teplic mladistvého chlapce. Ve chvíli, kdy poškozený dotelefonoval, mu z ruky ukradl mobilní telefon a dal se na útěk. Po dvouměsíčním vyšetřování se podařilo zjistiti totožnost pachatele, je jím 27letý v minulosti dvakrát odsouzený muž, který je ještě „v podmínce“. Včera byl obviněn z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Do vězení se mu nechtělo

     Až o dva roky může soudce prodloužit pobyt ve vězení 39letému muži, který měl na konci loňského roku nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody. Přestože si výzvu k nástupu převzal, do věznice, kde si měl odpykat dvacetiměsíční trest za krádeže a porušování domovní svobody, ve stanoveném termínu nedorazil. Na v minulosti 14krát odsouzeného muže byl vydán zatykač a po zadržení byl převezen do vězení, kam mu včera policisté doručili usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Neplatila za elektřinu

     Z přečinu krádeže je podezřelá 46letá žena z Košťan, která měla načerno odebírat elektřinu. Podle dosud zjištěných důkazů si nechala na kabel hlavního domovního vedení napojit vodiče, které pak vedly do jejího bytu. Elektrárenskou společnost připravila podle odborného vyjádření o necelých sedm tisíc korun. Pokud bude uznána vinnou, hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody.

Auto nenastartoval

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině pokusil ukrást zaparkované auto. Zloděj rozbil okno dveří, vnikl do vozidla a snažil se spojením kabelů ve spínací skříňce nastartovat, což se mu ale nepodařilo. Felicia zůstala na parkovišti a pachatel odešel z místa činu zřejmě „po svých“, pokud se ho podaří dopadnout, hrozí mu za krádež ve stadiu pokusu až dva roky vězení.

31. 5. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem