Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřila peníze

LOUNY - Poškozenou připravila o tisíce korun. 

Devětatřicetileté ženě ze Žatce sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu zpronevěry. Podezřelá se uvedeného přečinu dopustila tím, že v minulém roce převzala od poškozené finanční částku ve výši 13 800 Kč za účelem zajištění výměny českých korun za eura. Dosud však svůj slib nesplnila ani poškozené peníze nevrátila.  Důvěřivou ženu tak podvodnice okradla o výše uvedenou částku. Pokud ji soud uzná vinnou, hrozí jí podle trestního zákoníku až dva roky za mřížemi.

Za napadení trest  

Koncem února tohoto roku napadl v Žatci, poblíž Kruhového náměstí, 53letý muž stejně starého vrstevníka. Po předchozí hádce do něho nejprve strčil, a poté jej udeřil pěstí do obličeje. Tím mu způsobil zhmožděniny hlavy a zlomeninu nosních kůstek. Zraněný musel být ošetřen na chirurgické ambulanci a jeho léčení trvalo od 27. února do 7. března 2014. V těchto dnech policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili uvedenému útočníkovi podezření z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě odsouzení hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na tři roky.

Řídil, ač nesměl

Od poloviny listopadu minulého roku nesmí řídit motorová vozidla 26letý muž z Lounska. I přes toto nařízení Okresního soudu v Lounech, které platí na dobu dvou let, usedl v minulých dnech uvedený mladík za volant osobního automobilu zn. Audi A4 a opakovaně jej řídil. Proto mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Do statku pro kabely

Dva muži ve věku 43 a 31 let ze Žatce se v minulých dnech vydali do objektu jednoho tamního, bývalého statku. Po překonání dráteného oplocení vnikli dovnitř a ze zdí budovy vytrhali část kabeláže elektroinstalace. Hlídkou Městské policie Žatec však byli zadrženi a předáni republikové policii. Následně jim policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z pokusu trestného činu krádeže. Podobného skutku se podezřelí dopustili již v minulosti. Po provedených úkonech byli propuštěni na svobodu.

V prodejně ukradl telefon

Neznámý pachatel se v minulých dnech vydal do jedné žatecké prodejny pro mobilní telefon. Za běžného provozu jej odcizil z předváděcího stojanu, kde byl připevněn. Svým jednáním způsobil poškozené společnosti škodu přesahující 16 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po zloději pátrají.

Požár bytu v Žatci

Policisté a hasiči vyjížděli včera odpoledne do Heydukovy ulice v Žatci k požáru v obytném domě. Z dosud nezjištěné příčiny začalo hořet v jednom bytě, který byl v době požáru prázdný. V důsledku žáru došlo k výbuchu, který vysklil plastové okno bytu. Při požáru nebyly zraněny žádné osoby. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 100 000 Kč.    

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 28. března 2014

  

 

vytisknout  e-mailem