Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Způsobil dopravní nehodu v zákazu řízení

KLADENSKO - Usedl za volant, ačkoliv má zákaz řízení motorových vozidel do srpna příštího roku. 

Včerejšího dne 6. března 2018 v nočních hodinách byla vyslána policejní hlídka Obvodního oddělení Unhoštť a kladenského dopravního inspektorátu na dálnici D6 ve směru z Prahy na Karlovy Vary, kde byla oznámena dopravní nehoda.

Po příjezdu první policejní hlídky bylo zaznamenáno na 20,5 kilometru dálnice D6  v příkopu sjeté vozidlo tovární značky Mercedes Benz. Prvotním šetřením bylo zjištěno, že řidič pravděpodobně nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky v nepříznivém počasí a sjel po pravé straně pozemní komunikace do příkopu. Policisté vyzvali řidiče k dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění.  Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem havarovaného vozidla je osmadvacetiletý muž z Prahy, který má vysloven rozhodnutím Magistrátu města Kladno zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny do srpna 2019.

Policisté případ prošetřují a řidič je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši  3 roky.

Policie neustále upozorňuje řidiče,  aby dbali zvýšené obezřetnosti v silničním provozu, a to především v těchto podzimních a zimních měsících, kdy je značně snížená viditelnost. Vzhledem k často  nepříznivému počasí v těchto měsících bývají silnice kluzké, v ranních a nočních hodinách bývá snížená viditelnost vlivem mlhového oparu a dochází i k námraze na komunikaci. Z těchto důvodů je nutné zvýšit pozornost a přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Policie dále apeluje na řidiče, aby usedali za volant odpočatí a plně se za jízdy věnovali řízení.  Pouze bezpečnou jízdou, dodržováním předpisů silničního provozu a vzájemným respektováním a tolerantností řidičů lze snížit počet dopravních nehod na našich pozemních komunikacích.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

7. března 2018

vytisknout  e-mailem