Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Způsobil dvě nehody

Bruntál - kovová propusť byla nalezena, neposílali syna do školy  

Způsobil dvě nehody
Policisté se příliš často nesetkávají s případy, kdy jeden řidič v jednom dni způsobí dvě dopravní nehody. 
S jedním takovým řidičem jsem se však setkali v pondělí 23.1.2012. Jednou z místa nehody ujel a podruhé ho u nehody zastavilo sjetí do příkopu.
Vše začalo krátce po osmé hodině ranní, když projížděl 31letý cizinec mezi obcemi Třemešná směrem na Město Albrechtice s nákladní soupravou MAN s návěsem. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze komunikace a na zledovatělém povrchu při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal smyk. Přejel částečně do protisměru, kde přijíždělo vozidlo Ford Transit. Došlo ke střetu bočních částí vozidel se škodou 20 tisíc Kč. Cizinec však přímo na místě nehody nezůstal stát, zastavil až o několik set metrů dále. Následně však v jízdě opět pokračoval. Za tři hodiny po této nehodě však jeho cesta skončila a to na silnici za Bruntálem, směrem na Valšov. Zde najel s nákladní soupravou na krajnici, nezvládl řízení a sjel vpravo mimo vozovku. Zde se převrátil na pravý bok. Při nehodě poškodil směrové sloupky a ohradník. Na návěsu vznikla škoda ve výši 500 Kč. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou.
 
Propusť  z rybníku jsme nelezli ve sběrně
O případu odcizení kovové mříže propusti rybníku Celňák ve Městě Albrechticích jsem minulý týden informovali v tiskovém servise. Albrechtičtí policisté zjistili v průběhu několika málo dní pachatele (dva muže ve věku 30 a 32 let), kteří se krádeže měli dopustit. V těchto dnech jim sdělili podezření z přečinu krádeže. Jsou podezřelí z toho, že z betonového přepadu rybníku odcizili v době od 1. do 19.1.2012 kovovou mříž, která slouží k zachycení nečistot odtékajících z rybníka. Měli ji odevzdat ve sběrně a vyinkasovat 600 Kč. Policisté ji nalezli a vrátili majiteli.
 
 
Neposílali syna do školy
V těchto dnech zahájila policejní komisařka SKPV trestní stíhání manželů ve věku 51 a 46 let z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Toho se měli dopustit tím, že v době od září do konce roku 2011 v Bruntále neměli dbát na výchovu, školní přípravu a docházku jejich syna. Umožnili mu zameškat celkem 152 vyučovacích hodin. Z toho 70 hodin má neomluvených. Synova absence s nimi byla řešena školou a také sociální pracovnicí, přesto došlo ke zhoršení jeho prospěchu a navýšení neomluvených hodin. 
 
 
                        komisař por. Ing. Ivana Křištofová
                        komisař por. Bc. Pavla Tušková

za 23.1. 2012

vytisknout  e-mailem