Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Způsobil nehodu, byl obviněn

LOUNY - Za volant usedl opilý. 

V těchto dnech zahájil komisař služby kriminální policie a vyšetřování trestní stíhání 29letého muže z Prahy, který koncem července minulého roku způsobil v opilosti dopravní nehodu (více zde). Ta se odehrála na silnici III. třídy č. 22541 mezi obcemi Třeskonice a Tuchořice na Lounsku, kde řidič s vozidlem Ford Tranzit vyjel mimo vozovku do silničního příkopu a obilného pole, dostal smyk a narazil do stromu. Při nehodě utrpěl těžké zranění 17letý spolujezdec a další dva spolucestující byli zraněni lehce. Provedenou dechovou zkouškou bylo u řidiče zjištěno požití alkoholu, přístroj Dräger ukázal dvakrát po sobě hodnotu 2, 58 promile alkoholu v dechu. Následný krevní rozbor stanovil hladinu alkoholu v krvi na 2, 21 g/kg. Mladík byl obviněn z trestných činů těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Je vyšetřován na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Zmizelo auto i s rybářskou výbavou
 
Ze středy na čtvrtek odcizil dosud nezjištěný pachatel v žatecké Tyršově ulici osobní automobil zn. Škoda Fabia. Kromě dokladů, které zmizely společně s vozidlem, přišel majitel i o rybářskou výbavu v hodnotě 7 450 Kč, která se nacházela uvnitř vozu. Způsobená škoda činí celkem 83 650 Kč. Policisté již po vozidle vyhlásili pátrání, rovněž tak pátrají po pachateli krádeže. Ve věci zahájili úkony trestního řízení.
 
Další škodovka byla odcizena v minulých dnech i v Písečné ulici v Žatci. V tomto případě se jednalo o vůz zn. Škoda Octavia, ve kterém se nacházela dětská autosedačka a navigace. Poškozený majitel škodu vyčíslil na 90 000 Kč. I v tomto případě zahájili policisté ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli a vozidle pátrají.
 
Vykradené garáže
 
Vloupání do garáže nahlásil policistům poškozený z Milošic na Žatecku. Dosud nezjištěný poberta překonal oplocení u jeho domu, vnikl na pozemek a po překonání zámků se dostal do garáže. Odtud odcizil elektrické a prodlužovací kabely v hodnotě přesahující 1 500 Kč. Poškozením způsobil škodu za 1 300 Kč. Kromě trestného činu krádeže šetří policisté tento skutek i jako trestný čin porušování domovní svobody.  
 
Další vloupání do garáže šetřili policisté v minulých dnech i v Lišanech u Postoloprt. V tomto případě odcizil neznámý pachatel elektronářadí, gola sadu a topné těleso. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 18 100 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.
 
Podváděla při uzavírání úvěrové smlouvy
 
Dvaatřicetiletou ženu z Loun stíhá policejní komisař pro trestný čin úvěrového podvodu. Obviněná v loňském roce uzavřela prostřednictvím jedné prodejny v Lounech s jistou společností smlouvu o revolvingovém úvěru ve výši 24 000 Kč, ze které ihned na nákup zboží vyčerpala 18 499 Kč. Ve smlouvě se zavázala platit měsíční splátky, avšak do dnešního dne žádnou neuhradila. Jak policisté zjistili, při uzavírání této smlouvy uvedla vědomě nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši měsíčního příjmu. Obviněnou vyšetřuje komisař na svobodě.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 14. února 2014  
 

vytisknout  e-mailem