Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Způsobil škodu 500 000,- Kč

Včera 23. listopadu kriminalisté zadrželi sedmadvacetiletého muže, který se dopustil desítky krádeží vloupáním do vozidel. 

Tento muž se například vloupal do osobního motorového vozidla na Praze 5 v ulici Pod Žvahovem, z něhož odcizil detektor kovů sloužící pro geologické průzkumy. Pořizovací hodnota tohoto ojedinělého přístroje je sto tisíc korun českých. V dalších několika případech se vloupal do vozidel, z nichž odcizil kabelky nebo příruční tašky s doklady a finanční hotovostí, elektronářadí, notebooky, vestavné navigace, mobilní telefony, pneumatiky a jiné věci. V jednom případě odcizil zaparkované vozidlo Hyundai, které majitel nechal před svým domem nastartované s klíčky v zapalování. Během necelé minuty, kdy si majitel odskočil do chodby domu, mu tento muž nasedl do vozidla a ujel pryč. Ve vozidle za sedačkou řidiče spal majitelův pes (Pudl). V okamžiku když zjistil, že vozidlo řídí cizí muž, začal na něj vrčet. Po krátké chvíli na něj zaútočil, přičemž zloděj strhl řízení a naboural. Značně poškozené vozidlo se psem nalezli policisté bez řidiče v příkopě.
 
Celková škoda, kterou sedmadvacetiletý muž způsobil svým jednáním je bezmála půl milionu korun. Včerejšího dne jej kriminalisté z 3. oddělení obecné kriminality obvinili ze tří trestných činů a to poškozování cizí věci, neoprávněné opatření padělání a pozměňování platebního prostředku a krádeže. Za tyto trestné činy muži hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

 

nprap. Eva Kropáčová  24.11.2010

vytisknout  e-mailem