Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Způsobil škodu kolem 118 tisíc korun

SOKOLOVSKO – Na svědomí má 16 krádeží.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 34letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů Krádeže, Poškození cizí věci a Porušování domovní svobody.

V prvních dvou případech se obviněný po společné domluvě s dalším mužem dopustil krádeže v obchodním domě v Sokolově. Zde odcizili celkem 9 lahví s alkoholem v hodnotě kolem 6000 korun.

V dalších 12 případech se obviněný muž dopustil vloupání do vozidel. Ze sedmi z nich odcizil například finanční hotovost, fotoaparát, videokameru či navigace. Obviněný způsobil svým jednáním škodu odcizením ve výši kolem 25 tisíc a škodu poškozením kolem 47 tisíc korun.

Dalšího trestného činu se muž dopustil tím, že vnikl do prostoru sklepní kóje, ze které odcizil horské kolo ve výši kolem 5000 korun.

Obviněný muž také vnikl do prostoru bistra v Královském Poříčí. Odcizil zde LCD televizor, rádio s AKU nabíječkou a svazek klíčů čímž způsobil škodu kolem 5000 korun.

Takového jednání se dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen.

Policejní komisař podal na obviněného podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce poslal obviněného do vazby.

V případě prokázáni viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na 3 roky.

nprap. Bc. Věra Hnátková
03. 01. 2017

 

vytisknout  e-mailem