Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Způsobil škodu za statisíce - Aktualizace

BRNO: Policisté hledaného již dopadli. 

I na základě poznatků získaných od široké veřejnosti se kriminalistům nakonec podařil zjistit aktuální pobyt hledaného, kde byl následně zadržen. Všem děkujeme za spolupráci. Z tohoto důvodu Vás žádáme, abyste použité fotografie a videa v souladu se zákonem již dále nepoužívali.

por. Bc. Petr Vala, 1. června 2021 - Aktualizace.

Brněnští kriminalisté pátrají po jednačtyřicetiletém muži, který se na území ČR dopouští různých forem podvodů. Muž vždy vystupuje pod cizí identitou, využívá k tomu odcizené doklady nebo doklady bezdomovců a narkomanů. Při vzdálené elektronické komunikaci využívá i různě pozměněných fotografií dokladů. Na tyto sjednává úvěry nebo nakupuje zboží na splátky, které však obratem prodá. K některým skutkům využívá legendy, že dokáže zařídit půjčku i pro osoby s exekucemi. Místo pomoci s půjčkou však údaje osob a doklady zneužije pro svůj prospěch. Muž se nezdržuje na adrese svého trvalého pobytu, nejčastěji se ubytovává v hotelích a ubytovnách po Praze. I v těchto vystupuje pod cizí identitou a po nějaké době mizí bez zaplacení služeb. Na svědomí už má škody v řádech statisíců a to zřejmě ještě nevíme o všech jeho skutcích. V některých případech totiž měnil zneužitým osobám doručovací adresu, aby se nemohli dozvědět, že je na ně sjednána úvěrová smlouva, nebo že budou zapsání do registru dlužníků.

Vysoký je cca 180-185 cm, střední postavy, výrazný ďolíček na bradě, krátké světle hnědé vlasy, má nekvalitní chrup (chybějící zuby).

Na videu je zachycen při prodeji značkového notebooku Apple, který krátce před tím zakoupil pomocí odcizeného občanského průkazu na splátky. Podvodník při jednání vystupuje vždy velmi sebevědomě, na své okolí působí věrohodně, dokáže s lidmi velmi dobře manipulovat. Často se prezentuje jako IT specialista. 

nprap. David Chaloupka, 21. května 2021

https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=17090120210011

vytisknout  e-mailem