Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Způsobil výpadek telefonů

MOST - Zloděj tvrdil, že jde z brigády, v tašce měl lup; Řidič, který kašle na zákazy, skončil ve vazbě 

Policie obvinila 51letého muže z jedné obce na Mostecku z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Ten měl koncem května na kabelové trase mezi obcemi Havraň a Koporeč odcizit šrouby a matice, čímž došlo k uvolnění telefonního sloupu z patky. Sloup přepadl a zůstal viset na jednom ze dvou kabelů, druhý kabel muž nařízl a způsobil výpadek 23 telefonních stanic a dvou veřejných automatů. Šrouby a matice odcizil i z vedlejšího sloupu. Svým jednáním způsobil poškozené telefonní společnosti škodu ve výši 4 700 korun. Podezřelého muže potkali policisté z Obrnic u obce Koporeč. Měl brašnu a policii uvedl, že jde z brigády. Policisty zajímal obsah tašky. V ní měl muž kromě nářadí i rukavice, ale také matice, šrouby a kovové podložky, které patřily na oba sloupy. Muž, kterému hrozí až šestiletý trest, je stíhán na svobodě.


 

Řidič, který řídil, ač nesměl, skončil ve vazbě. Na autě měl namontovanou odcizenou RZ

Okresní soud v Mostě uvalil včera vazbu na 33letého muže z Mostu. Ten byl obviněn mosteckou policií z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policie muže tento týden v podvečerních hodinách stavěla v Mostě při řízení osobního vozidla tovární značky VW, na kterém byly nainstalovány registrační značky, která na auto nepatřily, a pocházely z jiného vozu, ze kterého byly odcizeny v Kadani. Policisté šetřením zjistili, že muž má od soudu vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Již loni zákaz řízení porušil dvakrát, letos ho policisté přistihli za volantem vozu pětkrát. K odcizeným registračním značkám muž policii uvedl, že mu je na vůz kdosi neznámý připevnil. Pod přední však měl svou vlastní. Policie mu odcizené značky odebrala. Bude-li Mostečan potrestán, může od soudu odejít až s tříletým trestem odnětí svobody.


 

Řidič čeká v cele, zda soud uvalí vazbu

I další řidič, který nerespektuje zákony, může skončit až ve vazbě. Policejní komisař tento týden zahájil trestní stíhání 27letého muže z Mostu a obvinil ho z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muže policie v úterý kontrolovala v odpoledních hodinách na silnici u obce Havraň při řízení škodovky a šetření zjistila, že muž má od soudu vydán zákaz řízení. Po obvinění byl muž umístěn do policejní cely. Komisař podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání motoristy s ohledem na opakované porušování zákazu řízení obviněným.


 

Policie včera sledovala, zda řidiči a spolujezdci mají pásy

Policisté dopravního inspektorátu v Mostě včera v rámci krajské dopravně bezpečnostní akce zjišťovali, zda řidiči a jejich spolujezdci používají bezpečnostní pásy a zádržné systémy, tak jak to stanoví zákon. Hlídky již od ranních hodin na Mostecku a Litvínovsku kontrolovaly vozidla a během devítihodinové akce zastavily celkem 56 motorových vozidel a zjistily 28 dopravních přestupků. Pásem se zapomnělo připoutat 5 řidičů a devět spolujezdců. Dva řidiči neměli v pořádku doklady, u šesti vozidel muži zákona objevili nedostatky v technickém stavu, dva řidiči při jízdě telefonovali a jeden řídil zřejmě pod vlivem drogy. Mostečtí policisté kromě běžného denního dohledu nad silničním provozem budou realizovat i v letních měsících dopravně bezpečnostní akce, které budou zaměřeny na kontrolu dodržování rychlosti, technického stavu, dokladů i řízení pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. K tomuto kroku je vede nepříznivý stav nehodovosti v našem kraji, zejména následků na zdraví.


 

Zloděj našel v zámku klíče, využil toho

Příležitost dělá zloděje. Tak to se potvrdilo v případě, který se stal v noci z úterý na středu jednomu Mostečanovi. Ten šel vysypat smetí, a když se vrátil do bytu, tak zapomněl ve dveřích klíče. Pak šel spát. Ráno po probuzení zjistil, že má otevřené dveře a hned se dovtípil. Ohledáním bytu následně zjistil, že měl doma nezvaného hosta. Ten aniž by obyvatele bytu probudil, odcizil fotoaparát, mobily, různé kosmetické a drogistické prostředky a přivlastnil si i klíče od bytu. Poškozený krádež oznámil mostecké policii a škodu vyčíslil na šest tisíc korun.


 

Z parkoviště zmizel vůz značky Peugeot

Policie v Mostě pátrá po osobním vozidle tovární značky Peugeot 405 Break zelené barvy. Automobil odcizil neznámý pachatel tento týden z parkovacího místa poblíž kruhového objezdu v ulici Rekreační v Mostě. Případ je v šetření mosteckých kriminalistů.


 

Ze sklepa kdosi ukradl nářadí

Škodu za 23 tisíc korun utrpěl občan obytného domu v litvínovské ulici Ukrajinská. Neznámý zloděj v domě vnikl do suterénu a tam se vloupal do jedné ze sklepních kójí. V ní našel různé nářadí, které odcizil. Poškozený tak díky němu přišel o vrtačku, brusku, gola sadu a další věci. Případem krádeže vloupáním se zabývají litvínovští policisté.


 

Mostečanka přišla v restauraci o mobil

Nepříjemné překvapení čekalo jednu mladou ženu z Mostu. Ta včera seděla na terase jedné mostecké restaurace a na stole měla položený svůj mobilní telefon značky Samsung. Po nějaké době zjistila, že mobil jí někdo odcizil, aniž by si toho všimla. Poškozená se obrátila na policii, kde krádež ohlásila a škodu vyčíslila na částku 6 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 12. července 2012


 


 

vytisknout  e-mailem