Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Způsobili škodu za 144 tisíc korun

KARLOVY VARY - Krádež vloupáním za 144 tisíc korun 

Krádež vloupáním za 144 tisíc korun
Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku devatenáct a osmadvacet let pro opakované spáchání přečinu krádeže. Obvinění měli společně v Horních Tašovicích vniknout do skladu hutního materiálu, odkud odcizili elektrické kabely. V dalších čtyřech případech měli odcizit hliníkové a měděné kabely, elektroinstalaci a motorovou naftu a atd.. Starší z mužů se těchto krádeží dopustil, ačkoliv byl za spáchání trestného činu krádeže v posledních třech letech odsouzen. Škoda, kterou způsobili, byla předběžně odhadnuta, na částku nepřesahují 144 tisíc korun.
 
Sdělení podezření z přečinu krádeže si vyslechl třiatřicetiletý muž z Karlových Varů. V ulici Pod Lesem, vnikl do garáže, odkud odcizil různé kovové části automatické pračky, které pak odevzdal ve sběrně druhotných surovin. V dalších dvou případech měl opět vniknout do stejné garáže, odkud postupně měl odnést další kovové věci jako například hliníkové plechy, kovová protizávaží garážových vrat, stolní kovovou kuchyňskou váhu a další věci, které pak odevzdal ve sběrně. Krádeží se dopustil i přesto, že byl za obdobný skutek odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech. Škoda, kterou způsobil, byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 9 tisíc korun.
 
Pětapadesátiletý muž si chtěl bez zaplacení nakoupit oblečení. Dne 26.01.2013 navštívil v Karlových Varech na ulici Chebská obchodní dům. Zde v prodejně s oděvy uschoval do své sportovní tašky celkem 15 kusů různého oblečení v celkové hodnotě přesahující 5 tisíc korun. K smůle muže si tohoto všimla obsluha, která ho požádala o ukázání obsahu tašky. Pětapadesátiletý zákazník  ji popadl a i s ní utekl ven z prodejny kde byl následně zadržen ostrahou.
 
por. Ing. Pavel Valenta
27.01.2013

vytisknout  e-mailem