Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zrádný sníh

Jesenicko - Řidiči podcenili zasněžené silnice 

 

Řidiče na Jesenicku potrápilo ve čtvrtek 9. února husté sněžení a namrzlé silnice. Při pěti dopravních nehodách se škoda na vozidlech vyhoupla na čtvrt milionu korun.

První dvě nehody byly velmi podobné. Řidiči nedali při výjezdu z vedlejší silnice přednost vozidlům jedoucím po hlavní komunikaci a jejich řidiči již nestihli zareagovat na vzniklou situaci.

Okolo oběda projížděl 33letý řidič s nákladním vozem zn. Renault mezi Zlatými Horami a Ondřejovicemi. Na namrzlé a zasněžené silnici dostal v zatáčce smyk, který nezvládl. Poté sjel vůz mimo komunikaci, kde se převrátil na pravý bok. Škoda na vozidle je předběžně odhadnuta na 50.000 Kč a na přepravovaném nákladu 10.000 Kč.

 

 DN Zlaté Hory

 

 O tři hodiny později nezvládla řízení ani 50letá žena ve voze zn. Kia Ceed. Po projetí serpentinou nad Mikulovicemi dostala smyk a sjela mimo silnici, kde čelně narazila do stromu. Naštěstí se řidičce vůbec nic nestalo. Na voze je však škoda ve výši 40.000 Kč.

 

  

 

  Poslední dopravní nehoda tohoto dne se odehrála hodinu před půlnocí. Při sjezdu z Ramzové do Lipové – lázní řidič vozu zn. Mitsubishi nepřizpůsobil rychlost zejména svým schopnostem a povětrnostním podmínkám. Na zasněžené vozovce udělal kličku. Ale v momentě, kdy se vrátil vpravo narazil do kovového zábradlí. I přesto, že se při nárazu poškodil závěs předního kola, řidič v jízdě pokračoval dál. Po ujetí 900 metrů se vůz dostal za pravou krajnici, kde uvízl ve sněhové bariéře. Jakmile přijeli na místo policisté, v automobilu nikdo nebyl. Od vozu pouze vedly stopy směrem na Ramzovou, proto se po nich policisté vydali. V místě nárazu našli 39letého muže – majitele vozu, který se odmítl podrobit jak dechové zkoušce, tak lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Protože nebyl řidič schopen vyloučit technickou závadu, policisté vůz zajistili a nechali ho odtáhnout.

 

DN Lipová-lázně - stopy kličkujícího vozu
 

 

  por. Ing. Tereza Neubauerová

10. února 2012

vytisknout  e-mailem