Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zraněná cyklistka a sedmileté dítě

LOUNY - Dvě vážné nehody šetřili včera dopravní policisté. 

Ke dvěma vážným nehodám vyjížděli včera dopravní policisté.

Ta první se odehrála kolem 8. 30 hodin mezi obcemi Valov a Podbořany. Byla při ní těžce zraněna cyklistka (59. ročník), která řídila bicykl ve směru od Podbořan na Valov a přitom venčila dva psy. Pravděpodobně se jí psi přimotali pod kola a žena spadla na zem. Utrpěla těžké zranění hlavy a následně byla vrtulníkem přepravena do nemocnice. Cyklistka neměla na hlavě přilbu. Okolnosti a příčinu této nehody nyní zjišťují dopravní policisté.

Při druhé vážné nehodě bylo v Lounech zraněno sedmileté dítě. Došlo k ní na Tyršově náměstí kolem 13. hodiny, kdy řidička (46. ročník) jela po místní komunikaci a z pravé strany jí nečekaně vběhl do dráhy malý chodec. Řidička již nestačila střetu zabránit. Sražený chlapec utrpěl zlomeninu nohy, na ošetření do nemocnice jej odvezla sama řidička. I tato nehoda je v dalším šetření dopravních policistů.

Zloděje přepadl hlad

Ve čtvrtek brzy ráno se vloupal do zděného přístavku prodejny se smíšeným zbožím v Podbořanech dosud nezjištěný pachatel. Zřejmě jej přepadl hlad, neboť z prostor sloužících jako sklad pečiva odcizil chleba, housky, vánočky a buchty. Odcizením způsobil škodu za 200 Kč a poškozením škodu ve stejné výši. Přestože způsobená škoda není nijak vysoká, krádež byla způsobena vloupáním, a proto se šetří jako trestný čin.

Pokusil se o přisvojení výhry

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z pokusu trestného činu podvodu 46letému muži z Prahy, který se uvedeného skutku dopustil v jedné žatecké herně. K hracímu automatu přistoupil v době, kdy na něm měl poškozený rozehranou hru, ale v ten okamžik u něj zrovna nestál. Podvodník toho využil a pokusil se mu výhru z úpěšné hry na automatu za bezmála 10 000 Kč odcizit. K dokonání skutku ale nedošlo, neboť výhru zajistila obsluha herny.   

Krkavčí otec dluží na syna

Přes třicet tisíc korun dluží na svého nezletilého syna 40letý muž ze Žatecka. K rukám matky neplatí výživné od února minulého roku, i když mu tuto povinnost stanovil Okresní soud v Lounech. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej proto obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy. Vyšetřování proti němu vede na svobodě.

Krádež přívěsného vozíku

Policisté pátrají po pachateli, který v minulých dnech odcizil z objektu jedné zemědělské farmy na Lounsku zaplachtovaný nákladní vozík za osobní automobil. Svým jednáním tak způsobil poškozenému majiteli škodu za 75 500 Kč. Policisté skutek šetří nejen jako trestný čin krádeže, ale také jako poškození cizí věci, neboť zloděj při krádeži poškodil vstupní vrata na pozemek.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 15. srpna 2014

vytisknout  e-mailem