Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zraněného odvezli do lesa

BRNO: Tři muži si už vyslechli obvinění. 

Jihomoravští kriminalisté od čtvrteční noci pracují na případu vraždy ve stádiu pokusu. Na linku 158 se ozval sám poškozený, který kvůli svým zraněním dokázal pouze říct, že byl přepaden a je někde v lese. Nedokázal však uvést žádné relevantní informace ani reagovat na dotazy operačního důstojníka. Kolegové na operačním středisku okamžitě zorganizovali pátrací akci. Zraněný zvládnul i odeslat několik sms svým známým, kterým přišly podezřelé, a začali jej také hledat. Zásadní informace k vypátrání zraněného přinesly sociální sítě a jedna ze sdílených aplikací na mobilním telefonu. Zatímco oběť převezli záchranáři do nemocnice, kde lékaři bojovali o jeho život, policisté i kriminalisté začali zjišťovat, kdo by mohl stát za vážnými zraněními.

Už během pátku policisté zadrželi tři podezřelé muže ve věku 23 (student VŠ), 22 (řidič) a 18 let (student SŠ). Jejich role v případu jsou předmětem dalšího šetření, nicméně je zřejmé, že poškozený byl vylákán do parku v Žabovřeskách pod záminkou obchodní schůzky. Tam jej měli dva podezřelí napadnout údery zbraní a posléze ho odvézt do lesa za Brno, kde dvacetiletého muže nechali navzdory vážným zraněním na pospas osudu. Motiv jejich jednání je dosud předmětem šetření, pravděpodobný je ale loupežný, podezřelí se zmocnili hotovosti v řádu desítek tisíc korun.

Během víkendu probíhala celá řada procesních úkonů, napilno měli vyšetřovatelé i technici, kteří ohledávali zajištěné automobily a místo útoku.

Všichni tři podezřelí byli obviněni ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Soudce Městského soudu v Brně akceptoval návrh státního zástupce a obviněné vzal do vazby. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody na 15-20 let nebo výjimečný trest.

V této souvislosti žádají kriminalisté svědky, kteří se ve čtvrtek (21. 2.)  mezi 20 - 21 hodinou pohybovali v okolí domu Luční 21 v Brně a všimli si pohybu osob či vozidel, aby se se svým svědectvím přihlásili na linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

mjr. Pavel Šváb, 25.2.2019

vytisknout  e-mailem