Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zraněný chodec, cyklista a dva motorkáři

ZNOJEMSKO: Čtyři nehody s lehkým a také těžkým zraněním. 

     Za dva uplynulé dny došlo na silnicích Znojemska ke čtyřem dopravním nehodám se zraněním osob.
     Nejvážnější z nich se odehrála ve čtvrtek v poledne na ulici Dukelských bojovníků ve Znojmě. Pětašedesátiletý muž z našeho regionu jel s osobním vozidlem Hyundai Getz po vedlejší komunikaci ve směru od nákupního centra. Ve stejnou dobu jel po hlavní silnici pětačtyřicetiletý muž na motorce Yamaha se švýcarskou registrační značkou směrem k hraničnímu přechodu Hatě. V křižovatce však došlo k jejich střetu a tím jízda cizince skončila. Po nárazu totiž utrpěl těžké zranění. Muž za volantem osobního vozu alkohol před jízdou nepil. Vzhledem k závažnosti zranění motorkáře jsme mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Na obou vozidlech vznikla celková škoda asi čtyřicet tisíc korun.
     Ve čtvrtek se zranil motocyklista i na silnici mezi obcemi Vítonice a Hostěradice. V deset hodin dopoledne začal předjíždět Škodu Octavia. Její řidič se ve stejnou dobu rozhodl pro shodný manévr a zřejmě přehlédl motocykl Honda za sebou. Jedenačtyřicetiletý muž na motorce se snažil střetu s autem zabránit a vyjel do příkopu. Tam narazil do stromu a upadl. Utrpěl lehké zranění a na stroji mu tím vznikla hmotná škoda asi padesát tisíc korun. Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní. 
     Ve středu se staly dvě dopravní nehody, při kterých dva účastníci vyvázli s lehkým zraněním. O půl druhé ve Znojmě na ulici MUDr. Jana Janského couvala osmatřicetiletá řidička s osobním vozidlem Toyota z řady stojících vozidel a zřejmě za sebou přehlédla projíždějícího muže na jízdním kole. Osmapadesátiletý cyklista upadl a tím se lehce zranil. Způsobená škoda na vozidlech je asi deset tisíc korun. Ani jeden z nich nebyl pod vlivem návykových látek.
     Druhá středeční nehoda se zraněním se odehrála ve čtyři hodiny odpoledne v Šatovské ulici ve Znojmě. Desetileté dítě zde přebíhalo vozovku mimo vyznačený přechod pro chodce a střetlo se se Škodou Octavia. Na vozidle žádná škoda nevznikla. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 12. června 2015

Odkazy do noveho okna

Znojmo, ulice Dukelských bojovníků (1)

Znojmo, ulice Dukelských bojovníků (1) 

Detailní náhled

Znojmo, ulice Dukelských bojovníků (2)

Znojmo, ulice Dukelských bojovníků (2) 

Detailní náhled

Znojmo, ulice Dukelských bojovníků (3)

Znojmo, ulice Dukelských bojovníků (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem