Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zranil a ujel

DĚČÍN - Zranil a ujel; Nezajistil, nesměnil, nevrátil; Dům – garáž - obchod – kůlna - služebna; Okradení spícího vyřešeno 

Čtyři zraněné osoby si na konto připsala absence ohleduplnosti u dvaadvacetiletého mladíka. Ten na křižovatce v České Kamenici předjížděl zprava vozidlo, které zde zastavilo a chystalo se odbočit vlevo do ulice. Přitom dávalo přednost automobilu, který jel v protisměru. Předjíždějící řidič však nepřizpůsobil rychlost, ani se zřejmě plně nevěnoval řízení, když zezadu z pravé strany narazil do předjížděného vozidla, které následkem toho odhodil vstříc protijedoucímu. A výsledek je již popsán v úvodu. Další lumpárnu, kterou hazardér provedl, byla ta, že z místa nehody ujel, aniž by se postaral o oběti svého počínání. Tím si zavařil na velký průšvih. Policisté ho samozřejmě našli a včera si na děčínské kriminálce vyslechl obvinění z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Tak by se mohl dostat za mříže až na pět let.
 
 
Nezajistil, nesměnil, nevrátil
 
Hrozbu až dvouletého vězení si za trestný čin podvodu vysloužil čtyřiadvacetiletý muž z Děčína. Od jedné ženy měl vylákat osm a půl tisíce korun na zajištění pojištění a směnu na cizí měnu v souvislosti s cestou do zahraničí. Slíbené služby však neposkytl a peníze nazpět poškozená také dodnes neviděla. Podezření ve zkráceném přípravném řízení padlo včera na obvodním oddělení policie.
 
 
Dům – garáž - obchod – kůlna - služebna
 
Kriminalisté z Rumburku zahájili trestní stíhání proti třem mladíkům, kteří by měli mít na svědomí tři vloupání, které v různém uskupení uskutečnili během posledních dvou měsíců. Nejdříve vnikli do domu v rekonstrukci a přilehlé garáže, pak do velkoobchodu a nakonec do kůlny. Z těchto míst pobrali měděné trubky, elektrospotřebiče, nářadí, míchadlo, průmyslové kamery, dětskou sedačku a další věci. Jejich počínání vyšlo na více než sto tisíc korun. Stejně pestrý, jako je sortiment pokradených věcí, je i výčet paragrafů: Krádež vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Tresty se v závislosti na tom, kdo a jakým způsobem se na akcích podílel, pohybují v maximální sazbě mezi třemi a pěti lety.
 
 
Okradení spícího vyřešeno
 
O tom, že usnout společensky unaven na terase restaurace se může tuze vymstít, se nedávno přesvědčil sedmačtyřicetiletý Děčíňan. Kdosi mu totiž v této bezbranné situaci sebral z kapsy u kalhot mobilní telefon a platební kartu, ze které pak provedl výběr pětapadesáti tisíc korun. Spravedlnosti ale nakonec neutekl, protože kriminalisté vypátrali jednadvacetiletého mladíka, který by měl být oním neznámým. Včera si vyslechl obvinění z krádeže a neoprávněného opatření platební karty. Vzhledem k výši škody by výše trestu mohla dosáhnout až pětiletého odnětí svobody.
 
 
 
 
Děčín 18. srpna 2011
 
por. Vojtěch Haňka
komisař
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 208, 724 156 293

vytisknout  e-mailem