Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zřejmě byl ovlivněn drogami

DĚČÍN - Několik postřehů z Rumburku... 

Neposedný cestovatel
 
RUMBURK – Nejdříve měl zamířit do rodinného domku ve Filipově. Po jeho opuštění mu do cesty vstoupil zaparkovaný Opel Astra, jehož majitel nechal vůz i s klíčky volně zaparkovaný v areálu BČS. Příležitost nenechal bez povšimnutí a s autem popojel o kus dál. S vozidlem skončil v cizí zahradě. Místo havárie opustil a směřoval dál. Po cestě se potkal s jízdním kolem, které využil ve svůj prospěch a ujel s ním další kus. Cílem mu byl rodinný dům ve Filipově, kde svou dobrodružnou výpravu započal. Tam se měl snažit vloupat do zdejších prostor, kde byl ve dvacet hodin přistižen majitelem domu. Duchapřítomný muž přivolal policii a cestovatel skončil v rukou varnsdorfských policistů. Z místa činu byl převezen do policejní cely. Za jeho neposedný stav může pravděpodobně užití omamných a psychotropních látek. Škoda čítá téměř šest desítek tisíc českých korun. Ze zadržení byl propuštěn osmadvacátého července 2013 ve tři hodiny odpoledne. Případem se zabývají rumburští strážci zákona. Devětadvacetiletý muž balancoval na hraně přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci.
 
Rozbitá okna
 
RUMBURK – Policisté z Výběžku od konce minulého týdne zaměstnávají dva případy pravděpodobné krádeže vloupáním, ke které mělo dojít během uplynulého víkendu v Rumburku. Do oka neznámých  nenechavců padly dvě restaurace ve městě. Do obou bylo vniknuto prostřednictvím násilí. Z rumburských provozoven zmizela především finanční hotovost. Zasažení podnikatelé vyčíslili škodu na částky přesahující sedm tisíc a dva tisíce českých korun a dvanáct set českých korun. Na případu pracují policisté z místního oddělení policie.
 
Cesta lemovaná střepy
 
RUMBURK - Násilnému napadení čelily v uplynulých dnech i rumburské prodejny. Obchod s květinami  a s oděvy  v ulici U Jiskry nejspíš navštívil nezvaný zákazník. Během posledního  červencového víkendu zdejší podnikatelé přišli o skleněné výplně vstupních dveří. Z krámku s dárkovými předměty zmizelo navíc několik lahví červeného vína, ponožky a pár dalších. Škoda se pohybuje za hranicí deseti tisíc českých korun. Kdo stojí za nechtěnými návštěvami zdejších obchodů je nyní v rukou rumburských strážců zákona. Ti  pracují především s verzemi možného přečinu krádeže a poškození cizí věci.
 
Chybí plechy
 
RUMBURK – Z areálu rumburské slévárny zmizely trapézové plechy. Uskladněný materiál ohodnotila zdejší společnost na devět tisíc českých korun. Pozinkované zboží z palety zmizelo v noci z pátku na sobotu šestadvacátého července letošního roku. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení v Rumburku.
 
Pěna uvnitř
 
RUMBURK – Majitel vozidla Škoda Octávianašel uvnitř svého auta montážní pěnu. Nějaký raubíř nejdříve vytvořil skulinu v okně a tou do zaparkovaného vozu nastříkal montážní pěnu. Vlivemnástřiku byla poničena celá palubní deska. Oprava služebního vozidla vyjde jeho vlastníky na nemalý peníz.Nepříjemná událost je od sobotního rána šestadvacátého července 2013 v rukou rumburských policistů.
 
 
Děčín, 31. července 2013 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem