Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zřejmě se je pokusili ukrást

DĚČÍN - Auta přeci jen zůstala na místě ... 

Kde je ?
 
DĚČÍN - Krátce po půl čtvrté v pondělí čtrnáctého října zmizel ze stolu cestovní kanceláře odložený mobilní telefon. Majitelka černého telefonního aparátu ohodnotila přístroj včetně chybějící SIM karty na dvanáct tisíc českých korun.  Případ je pod drobnohledem děčínských policistů z obvodního oddělení.
 
Měly zmizet ?
 
DĚČÍN - Začátkem třetího říjnového týdne se na děčínské policisty obrátili dva majitelé osobních vozidel zn. Škoda Octávia. Odstavená auta v Chrochvicích a v Podmoklech přilákala pozornost nežádoucích nenechavců, kteří po sobě zanechali ve vozidle stopy násilí. Ve vesnické ulici navíc z odstaveného auta zmizela odložená peněženku s drobnými mincemi. Poničená součást vozu odpovídá deseti tisícové škodě. Obě oznámené události jsou šetřeny s ohledem na možné přečiny krádeže a poškození cizí věci.  
 
Příště raději do trezoru
 
DĚČÍN - Z děčínského areálu plavecké haly se v uplynulých dvou týdnech ztratily dva mobilní telefony. Jejich majitelé nechali chybějící věci odložené v neuzamčených prostorách jejího areálu. Bohužel nevyužili možnosti v podobě  uskladnění cenností v malých trezorech v bezprostřední blízkosti tamní recepce. Stříbrný Alcatel One Touch včetně SIM karty ohodnotila jeho majitelka na osm tisíc českých korun. Bílý Apple iPhone vyšel majitelku na osm a půl tisíce českých roku. Obě události jsou prošetřovány děčínskými strážci zákona z Obvodního oddělení policie Děčín – Město. Případy se zatím jeví jako přečiny krádeže.
Pokud se Vám stane, že ztratíte mobilní telefon, je možné jeho ztrátu nahlásit na nejbližším policejním tvaru, který může provést jeho blokaci. S sebou si ovšem neopomeňte vzít záruční list s IEMI číslem, případně doklady od telefonu, na jejichž základě je možné ztracený či odcizený telefonní aparát blokovat. Z blokovaného přístroje již nejde volat, ale současně se tím snižuje pravděpodobnost, že se s ním jeho majitel ještě kdy setká. V případě nálezu bychom měli nalezenou věc předat na nejbližší policejní útvar či do rukou strážníků městské policie, kteří zajistí navrácení věci nejčastěji jejímu původnímu majiteli.
 
 
Děčín, 16. října 2013 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem