Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zrekonstruovaná policejní stanice

Ostrava: Policejní stanice Velká Polom doznala značných změn 

velka polom 1.JPG

Policejní stanice Velká Polom spadá pod obvodní oddělení Ostrava - Poruba 2. Je jednou ze dvou policejních stanic v rámci Policie ČR Městského ředitelství policie Ostrava. Objekt, ve kterém sídlí, prošel rozsáhlou rekonstrukcí…

Dnes dopoledne proběhlo slavnostní otevření zrekonstruované policejní stanice Velká Polom. Zúčastnili se ho ředitel Městského ředitelství policie Ostrava plk. Mgr. Bc. René Dočekal, starostka obce Velká Polom Ing. Ludmila Bubeníková, představitelé obecní samosprávy, obcí z tohoto regionu a zástupce Okresního státního zastupitelství Opava. Přítomny byly další osoby, které se na rekonstrukci podílely.

velka polom 2.JPG

 

Plk. Dočekal poděkoval všem, kteří k realizované přestavbě přispěli. Slova díků zazněla především k paní starostce obce Velká Polom Ing. Bubeníkové. Pan ředitel ocenil příjemné a současně funkční prostředí, které přináší především vyšší komfort pro policejní službu. Starostka obce Ing. Bubeníková zhodnotila, že rekonstrukce byla opravdu náročná. Vše se ale nakonec podařilo a policisté díky investicím obce do úprav objektu mají pracoviště odpovídající standardu 21. století.

Po úvodních slovech měli hosté možnost prohlédnout si celý zrekonstruovaný objekt a hovořit také s policisty stanice. Pokud zabrousíme do minulosti, policie má dle pamětníků v obci Velká Polom dlouholetou historii. Byla zde již v době mezi světovými válkami. V návaznosti na nejednu reorganizaci policie obecně si stanice zachovala svou samostatnost a působnost, kdy do její působnosti náleží v současné době několik městských částí krajského města a několik obcí, vše v působnosti tří okresních státních zastupitelství.

velka polom 4a.jpg

Zpět k tématu, co je na objektu nového? Rekonstrukcí prošel vnější plášť i vnitřní prostory – objekt je zateplen, je nová fasáda, okna, podlahové krytiny i osvětlení. Jsou nové elektrické rozvody, síťové i silové rozvody. Rekonstrukcí prošly kanceláře a sociální zařízení. Při přestavbě bylo pamatováno také na handicapované, kteří mají bezbariérový přístup. Rekonstrukce začala v létě minulého roku, v prosinci byly práce ukončeny a zkolaudovaný objekt byl předán policistům do užívání.

velka polom 3.JPG

Finančně se na rekonstrukci podílela z převážné části obec Velká Polom (v jejímž majetku objekt je), investovala téměř 5,4 milionu korun. Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje financovalo obměnu kompletního vnitřního vybavení v hodnotě téměř 400 000 korun (jednalo se o nábytek, příslušenství a podobně).

por. Mgr. Soňa Štětínská

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, oddělení tisku a prevence, 8. dubna 2016

 

vytisknout  e-mailem