Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ztrácejí se škodovky

LOUNY - Krádeže byly nahlášeny z Podbořan i z Loun... 

Ve středu ráno odcizil dosud nezjištěný pachatel v Alšově ulici v Podbořanech zaparkovaný osobní automobil zn. Škoda Fabia. Způsobená škoda byla odhadnuta na 60 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli i vozidle pátrají.

Další škodovka byla odcizena v Lounech. Zmizela z úterý na středu z parkovacího místa před mycí stanicí v Mělecké ulici. V tomto případě majitel vyčíslil škodu na 50 tisíc korun. I v této věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po vozidle vyhlásili pátrání, rovněž tak pátrají po pachateli, jež vozidlo odcizil. 

Neplatí na syna

Krkavčího otce z Mělnicka stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu zanedbání povinné výživy. I přesto, že mu rozsudek Okresního soudu v Lounech stanovil placení výživného ve výši 1 500 Kč měsíčně k rukám matky, od července roku 2009 tuto povinnost neplní. Uvedeného jednání se dotyčný dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v Lounech v minulých letech pro tentýž skutek pravomocně odsouzen a potrestán. Jeho dluh se v tomto případě vyšplhal na 58 500 Kč. Muž je vyšetřován na svobodě.

Další, který nechtěl do vězení

Stíhání z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si vykoledoval 35letý muž z Podbořanska, který neuposlechl výzvy k nástupu trestu do vězení, když byl předtím pravomocně odsouzen pro přečin zanedbání povinné výživy k trestu odnětí svobody na 12 měsíců nepodmíněně. Nastoupit výkon trestu měl nejpozději do 3 dnů od doručení výzvy, kterou převzal 9. srpna 2012, což neučinil. Vzhledem k tomu na něj vydal okresní soud příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, kam jej 31. října eskortovali kryrští policisté. Usnesení o zahájení trestního stíhání pro shora uvedený trestný čin již za dotyčným putovalo do věznice.    

Pro sprchový kout do stavební buňky

Do stavební buňky ve Dvořákově ulici v Postoloprtech se v minulých dnech vloupal dosud nevypátraný zloděj. Přisvojil si fungl nový, ještě zabalený, sprchový kout. Svým počínáním způsobil škodu za 18 500 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. listopadu 2012

 

vytisknout  e-mailem