Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Ztracená paní i děti u počítače

PARDUBICKO/CHRUDIMSKO - Osud ostatních vám není lhostejný. 

Během noci na dnešek operační důstojník přijal několik hovorů týkajících se obavy o život a zdraví ať už osob nejbližších nebo i zcela neznámých.

Po dvacáté hodině na linku 158 zavolal muž, že jeho manželka, která trpí Alzheimerovou chorobou, odešla asi o půl sedmé ven a ještě se nevrátila. Štěstí v neštěstí bylo, že asi dvacet minut před jeho oznámením jiný muž nahlásil, že našel lehce zmatenou paní, která uvedla jen své jméno a on by jí chtěl pomoci dojít tam, kam měla namířeno. Na místo přijeli policisté, zjistili, kde paní bydlí a nezraněnou jí předali manželovi.

O půl deváté řidička jedoucí ze Skutče směrem na Podlažice měla vidět člověka v příkopu. Policisté uvedené místo prověřili, ale nikoho zde nenašli.

Před devátou hodinou večer volal muž, který ze svého balkonu slyší naproti z domu křik ženy volající o pomoc a navíc slyší velké rány. Když policisté přijeli na místo, od muže zjistili, o které okno by se mohlo jednat, a šli celou věc prověřit. Dozvonili se a od rodičů zjistili, že jejich děti v pokoji hrály počítačovou hru, což mohlo s křikem souviset. Jinak byl na místě i v okolí klid.

Kolem jedenácté večer se zase v Cholticích měl na silnici motat pravděpodobně opilí muž. I toto policisté zkontrolovali, ale ani na uvedeném místě, ani v okolí potácejícího se muže nenašli.

2. února 2021
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem