Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Elektronická podatelna

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatelka požádala o následující informace, které se týkají systému elektronické podatelny Policie České republiky:  

1) kdo konkrétně zadal a s jakými parametry zakázku na změnu systému, jehož součástí je odesílání Potvrzení o převzetí podání
2) kdo konkrétně nastavil parametry a jaké této zakázky
3) bylo vyhlášeno výběrové řízení? Pokud ne, co bylo toho důvodem
4) kolik firem a jakých se do soutěže přihlásilo
5) na základě jakých parametrů vyhrál dodavatel programu a kolik mu za něj bylo smluvně slíbeno uhradit a uhrazeno bylo
6) zaslat smlouvu pro dodání konkrétní služby
7) sdělit, jak je ošetřena nefunkčnost, a to i částečně, dodané služby
8) kdo je odpovědný za to, že buď Potvrzení neobsahuje informaci, kdo konkrétně je
odpovědný za nakládání vč. postupování každého doručeného podání, kdy, komu a do jaké sp. zn. bylo přiřazeno a/nebo nenásleduje další Potvrzení o předání podání k zapracování a vyzývám Vás, abyste okamžitě zajistil plně funkční služby, kdy podatelé, oznamovatelé, oběti trestné činnosti, občané … budou mít spolehlivý přehled o tom, jak bylo ve skutečnosti s jejich podáním naloženo. Současně žádám, abyste instruoval své podřízené, že není-li korespondence, a to i e-mailová, adresovaná konkrétní osobě pouze této předána, páchá ten, kdo takto jedná, trestnou činnost, a to min. dle § 182 Porušení tajemství dopravovaných zpráv zák. č. 40/2009 Sb. Trestní zákoník, tj.
§ 182 Porušení tajemství dopravovaných zpráv
(1) Kdo úmyslně poruší tajemství
a) uzavřeného listu nebo jiné písemnosti při poskytování poštovní služby nebo přepravované jinou dopravní službou nebo dopravním zařízením,
b) datové, textové, hlasové, zvukové či obrazové zprávy posílané prostřednictvím sítě elektronických komunikací a přiřaditelné k identifikovanému účastníku nebo uživateli, který zprávu přijímá, nebo
c) neveřejného přenosu počítačových dat do počítačového systému, z něj nebo v jeho rámci, včetně elektromagnetického vyzařování z počítačového systému, přenášejícího taková počítačová data, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti
(6) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,
a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 5 škodu velkého rozsahu, nebo
b) spáchá-li takový čin v úmyslu získat pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu.“

Policie České republiky žadatelce sdělila následující informace:

Ad 1) Zadavatelem zakázky byla Česká republika – Ministerstvo vnitra. V souladu se zákonem, č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů, zadavatel zveřejnil parametry zakázky prostřednictvím Národního elektronického nástroje, který slouží administraci a zadávání veřejných zakázek. Dokumentace zakázky včetně jejích parametrů je veřejně online dostupná na adrese https://nen.nipez.cz pod systémovým číslem N006/19/V00010879.
Ad 2) Parametry zakázky stanovil její zadavatel na základě svých potřeb a povinností uložených mu  právními předpisy. Viz ad 1).
Ad 3) Veřejná zakázka byla zadána v otevřeném řízení, to znamená, že zadavatel vyzval neomezený počet dodavatelů k podání nabídek.
Ad 4) Na základě výzvy k podání nabídek zveřejněné dne 25. dubna 2019 se ve stanovené lhůtě přihlásila jedna společnost, konkrétně společnost Dignita, s. r. o., IČO 62581341, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze pod sp. zn. C 33287.
Ad 5) Společnost Dignita, s. r. o., splnila všechny požadavky zadavatele zveřejněné ve výzvě. Viz ad 1). Rámcovou dohodou o dodávce informačního systému „Elektronická podatelna“, jeho technické podpory a rozvoje uzavřenou mezi Českou republikou – Ministerstvem vnitra a společností Dignita, s. r. o., byla sjednána nepřekročitelná celková cena dodávky v částce 960 000,- Kč bez DPH.
Ad 6) Rámcová dohoda o dodávce informačního systému „Elektronická podatelna“, jeho technické podpory a rozvoje uzavřená mezi Českou republikou – Ministerstvem vnitra a společností Dignita, s. r. o., je v souladu se zákonem č. 340/2015 Sb., o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a o registru smluv (zákon o registru smluv), ve znění pozdějších předpisů, veřejně online dostupná v Registru smluv na adrese https://smlouvy.gov.cz. Povinný subjekt  zároveň žadatelce tuto smlouvu poskytl.    
Ad 7) Informační systém „Elektronická podatelna“ je funkční. Součástí technické specifikace veřejné zakázky, jež je přílohou č. 1 výše uvedené rámcové dohody, jsou služby poskytované dodavatelem za účelem zajištění nepřetržité funkčnosti systému a odstranění jeho případných závad.
Ad 8) Nastavení informačního systému „Elektronická podatelna“ je plně v souladu s právními předpisy. Obsah potvrzení o převzetí podání zcela odpovídá požadavkům stanoveným § 4 odst. 8 vyhlášky č. 259/2012 Sb., o podrobnostech výkonu spisové služby, ve znění pozdějších předpisů („Součástí zprávy o potvrzení doručení je alespoň a) datum a čas doručení dokumentu s uvedením hodiny a minuty, popřípadě sekundy a b) charakteristika datové zprávy, v níž byl dokument obsažen, umožňující její identifikaci.“)

pplk. JUDr. Lucie Žárská, 23. 4. 2020

vytisknout  e-mailem